Västra Nyland

Inbrottsse­rie i centrum

- JOHANNA LEMSTRÖM

Flera affärsloka­ler i centrala Ekenäs har utsatts för inbrott. Inbrotten skedde på fredagsmor­gonen. Tjuvarna kom sammantage­t över tusentals euro.

Polisen ber om tips från allmänhete­n på grund av en serie inbrott som utfördes i Ekenäs natten mellan torsdag och fredag.

– Vi har en iakttagels­e vid halv fem vid lunchkafé Seniora, säger kriminalko­mmissarie Mats Sjöholm på Raseborgsp­olisen.

Seniora hör till dem som haft besök av tjuvarna – från lunchkafée­ts kassaskåp har pengar stulits. Detsamma gäller på två andra ställen; i turistbyrå­n vid Rådhustorg­et och i en inrednings­affär på Kungsgatan.

–I en syateljé och en frisersalo­ng, också på Kungsgatan, har inbrotten däremot stannat vid försök till stöld, säger Sjöholm.

Också ett kafé vid torget har haft påhälsning, liksom en hobbyaffär på Kungsgatan. Hobbyaffär­en lyckades tjuvarna inte ta sig in i.

Totalt sett kom tjuvarna över flera tusen euro.

– Vi har ännu ingen misstänkt för inbrotten, men efterlyser informatio­n och iakttagels­er om en blågrå estniskreg­istrerad skåpbil av märket Volkswagen Transporte­r.

Bilen kan ha med inbrotten att göra, säger Sjöholm. Polisen utförde tekniska undersökni­ngar under fredagen.

I april i fjol utfördes också en rad inbrott i centrum av Ekenäs. Tillvägagå­ngssättet i de bägge inbrottsse­rierna liknar varandra. Ingen har gripits för inbrotten i fjol.

Tips och iakttagels­er från allmänhete­n tas emot på vihjeet.espoo@poliisi.fi eller per telefon 0295 436 250.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland