Västra Nyland

Silver i alla lopp för Snappertun­a

- THOMAS SUNDSTRÖM

Snappertun­a skola slog till med besked. Tre stafetter gav tre andra platser i klassen för små lågstadier.

– Det här var de enda loppen skolan deltog i, så det gick nog bra, sade Fanny Kero som ingick i två av lagen.

Fredagens finaler gav två andraplats­er och först ut var man pojkarnas gatustafet­t för små skolor. Segern gick visserlige­n till Kapellby skola på 9.41,7, men Snappertun­a skola var tvåa med 9.43,9.

I silverlage­t ingick Jens-Aarne Kero, Filip Wikholm, Unto Kinnari och Ivan Roos. Bronset gick till Molpe skola med 9.46,9, medan Pojo kyrkoby skola var fyra med 9.46,9.

På flicksidan blev det silver för Snappertun­a på stafetten 600+600+400 meter. I laget ingick Fanny Kero, Sara Rosenqvist och Emelie Raearo.

Också här var Kapellby skola etta på 5.11,71, medan Snappertun­a skola var tvåa på 5.30,80 och Salpar skola trea på 5.35,78.

Det hade vi nog aldrig trott när vi kom hit.

Dags igen

Efter fredagens två silver blev det sedan på lördagen en medalj till av samma valör då man kom i mål på andra plats på 5x80 meter mixed för små skolor.

Axel Savolainen

Det här silverlage­t bestod av Ivan Roos, Fanny Kero, Linus Lundqvist, Bodil Wikholm och Axel Savolainen.

– Snappertun­a skola brukar inte så ofta få medalj i Stafettkar­nevalen och nu tog vi tre stycken. Det hade vi nog aldrig trott när vi kom hit, sade lagets ankare Axel Savolainen.

Stafetten var samtidigt något av Raseborgsm­ästerskap. I det åtta lag starka startfälte­t återfanns nämligen fyra lag från Raseborg – efter Snappertun­a var Billnäs skola fyra, Pojo kyrkoby skola femma och Västerby skola åtta.

 ??  ??
 ?? SUNDSTRÖM
FOTO: THOMAS ?? SILVERLAG. Det blev tre andra platser för Snappertun­a skola i Stafettkar­nevalen. I mixedstafe­tten på 5x80 meter bestod laget av Ivan Roos, Fanny Kero, Linus Lundqvist, Bodil Wikholm och Axel Savolainen.
SUNDSTRÖM FOTO: THOMAS SILVERLAG. Det blev tre andra platser för Snappertun­a skola i Stafettkar­nevalen. I mixedstafe­tten på 5x80 meter bestod laget av Ivan Roos, Fanny Kero, Linus Lundqvist, Bodil Wikholm och Axel Savolainen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland