Västra Nyland

BK-46 förlorade sin tredje raka match

- JESPER SUNDSTRÖM

Efter fyra spelade omgångar ligger BK-46 i botten av division 2-tabellen. På lördagskvä­llen blev det en bortaförlu­st mot KaaPo med 1–0.

BK inledde säsongen med en hemmaseger men efter det har resultaten inte gått Karislaget­s väg. På lördagen blev det en ny förlust – den tredje raka – i S:t Karins. KaaPo var bättre med 1–0. BK:s tränare Babatunde Wusu säger att han är besviken för spelarnas del.

– Spelmässig­t gjorde vi en bra match och vi höll mera boll. Men vi fick ingen utdelning.

Inför matchen hade Wusu gjort fyra ändringar i startelvan. Senast spelade Lucas Mondino, Mergim Bushi och Italo från start men så var inte fallet på lördagen. I stället fick Egzon Avdi, Faraz Ahadi och Cherif Ndiaye börja på planen. Dessutom vaktade Jere Jauhiainen målet i stället för Tom Grönroos.

– Vi har spelat många matcher på kort tid så spelarnas fysik var en orsak till bytena. Dessutom hade vi en del problem med truppen, men till näst borde alla vara tillgängli­ga, säger Wusu.

Tidigt mål

Efter första halvleken var ställninge­n 0–0 men i den 52:a minuten gjordes kvällens första mål. Hemmalaget­s Joonas Madetoja överlistad­e Jauhiainen och KaaPo hade tagit ledningen.

BK pressade på men det blev inte någon fullträff och laget inkasserad­e en ny förlust.

Svårt göra mål

Karislaget har nu spelat fem halvlekar i rad utan att göra mål, det senaste målet kom i den 20:e minuten i bortamatch­en mot SalPa. En match BK förlorade med 5–1.

– Både i dag och i den förra matchen skapade vi många chanser, men vi har inte gjort mål. Om det sedan beror på svaga skott el- ler bra målvakter är svårt att säga. Det måste vi jobba på, men jag är nöjd med att vi kommer till lägen, säger Wusu.

Efter fyra spelade omgångar har BK tre poäng och följande match spelas nästa söndag. Då kommer FC Jazz till Karis.

– Som jag har sagt tidigare så är det här en jämn serie, men förstås kommer vi att kämpa för en seger. Vi har en vecka på oss för förberedel­ser och nu skall vi gå genom det negativa, men också ta med oss det positiva, säger Babatunde Wusu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland