Västra Nyland

Domstol vill ha utlåtande om läraravstä­ngning

- JOHANNA LEMSTRÖM

Fallet med den avstängda läraren i Karjaan yhteiskoul­u behandlade­s av Raseborgs stadsstyre­lse i måndags. Polisens utredninga­r pågår fortfarand­e.

Under två sekretessb­elagda rubriker behandlade stadsstyre­lsen i Raseborg i måndags fallet med den lärare som misstänks för sexuella trakasseri­er riktade mot elever i Karjaan yhteiskoul­u i Karis.

Dels hade stadsstyre­lsen fått en begäran från Helsingfor­s förvaltnin­gsdomstol om ett utlåtande angående att läraren avstängts från tjänsteutö­vning. Dels hade en anhållan om att granska beslutet om att avstänga mannen från tjänst utan lön inkommit.

– Bakgrunden till Helsingfor­s förvaltnin­gsdomstols begäran är att lä- raren ifråga anfört besvär till domstolen med anledning av avstängnin­gen, säger stadsstyre­lsens ordförande Anders Walls (SFP).

Han kan inte närmare gå in på några detaljer i de bägge ärendena eftersom fallet är sekretessb­elagt.

Polisutred­ning pågår ännu

Vid Raseborgsp­olisen konstatera­r kriminalko­mmissarie Mats Sjöholm att polisens utredning av de misstänkta sexuella trakasseri­erna framskride­r. Det kommer dock att dröja åtminstone några veckor ännu innan de kan slutföras.

– Vi har hittills hållit förhör med ett tiotal barn. Den misstänkta läraren har inte förhörts ännu, eftersom vi vill samla in alla fakta från barnen först, säger Sjöholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland