Västra Nyland

Kiosken i Störsvik kanske öppnar

- MIRA STRANDBERG

Det ser ut att ordna sig för kiosken vid sandgropen i Störsvik. Ett missförstå­nd höll på att sätta punkt för servicen.

När Aziz Ziya Inanici, som haft en kiosk vid sandgropen i Störsvik de senaste åren, kontaktade Sjundeå kommun för att förnya sitt kontrakt fick han kalla handen. Kommunen meddelade att inga kontrakt tecknas för kiosken i sommar. Då Inanici skrev om detta på Facebook fick han oväntat mycket stöd och ärendet togs till och med upp som ett extra ärende på kommunstyr­elsens möte i måndags.

Nu ser hela händelsen ut att vara ett missförstå­nd.

– Företagare­n har slutit ett kon- trakt för tre–fyra år sedan men vi har inte hittat det kontraktet i kommunen. Vi har därför bett honom kontakta oss skriftligt och skicka en kopia på det ursprungli­ga kontraktet. Vi är villiga att ompröva ärendet, säger Sjundeås kommundire­ktör Juha-Pekka Isotupa.

Kommunen önskar att det också i framtiden ska finnas en kiosk på Störsvikss­tranden, men det har också förekommit problem de senaste somrarna.

– Kommunen har fått klagomål om att stranden är nedskräpad. Vi vill därför ha ett kontrakt där renhållnin­g hör till.

Städning självklart

Aziz Ziya Inanici säger att klausuler om renhållnin­g och övriga tjänster inte är ett problem för honom.

– På turkiska finns ett uttryck som lyder: ”Man känner igen ett lejon på dess eget bo”. Jag har gått omkring på stranden och städat och sett till att det är snyggt, det måste vara snyggt där så att folk trivs och kommer till kiosken. Oberoende av vad det står i kontraktet så håller jag snyggt där, säger han.

Han har också tagit emot hittade prylar och klädesplag­g och stoltserar med att allt som upphittats också återbördat­s till sin rätta ägare.

Inanici kommer att närma sig kommunen på nytt och hoppas på ett positivt resultat av förhandlin­garna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland