Västra Nyland

EIF slog Gnistan med bekväma 4–0

Efter att ha förlorat två matcher i rad lyckades EIF ta en division 3-seger. Hemma i Ekenäs besegrades Gnistan med 4–0.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Matchen började nervöst och båda lagen hade svårt att få i gång spelet. Passningss­pelet var hackigt på båda sidor av planen men efterhand bättrade framför allt EIF på sitt spel. I den 19:e minuten lyckades laget göra kvällens första mål när Janina Broman nickade in bollen från närhåll. Strax innan halvleken var över träffade Rebecka Mannström ribban, men bollen gick inte i mål.

– Det började avvaktande, men vi blev hela tiden bättre. Samtidigt måste man också komma ihåg att vi har flera nyckelspel­are skadade, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Orken tröt

Fyra minuter in i andra halvleken var det dags för följande mål, också nu gjordes det av EIF. Kyllike Soomets slog ett lågt inlägg som gästernas målvakt missbedömd­e fullständi­gt. Bollen gick till Jennifer Launokorpi som inte hade några problem med att hitta det tomma målet.

Efter den andra fullträffe­n gick luften ur gästerna som inte orkade springa längre. Det ledde till kontringsm­öjligheter för EIF och hem- malaget gjorde ytterligar­e två mål. Båda gångerna var det Mannström som höll sig framme. EIF vann alltså med 4–0.

– Det här var en viktig seger med tanke på de senaste resultaten, säger Werner.

För EIF:s del var det inte första gången som laget besegrade sina motståndar­e genom att trötta ut dem. Matchen mot Gnistan var inget undantag. EIF höll bollen inom laget, Gnistan fick jaga och till slut tröt orken.

Det ledde till stora luckor och gästernas målvakt summerade situatione­n bäst. Vid ett tillfälle var hennes medspelare helt slutkörda och tappade allt vad markering hette. Någonting som fick målvakten att vädra sitt missnöje högljutt då hon märkte att hon var ensam med flera EIF-spelare på väg mot mål.

– Förstås är det en trygghet att veta att vårt spel gör det svårt för motståndar­na och i dag gjorde vi det bra.

Men det finns alltid saker att jobba på och vi slog flera felpassnin­gar. Det var resultatet av dåligt fokus, säger Marco Werner.

EIF spelar följande match nästa fredag, på bortaplan mot Kasiysi/Hiki.

?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? MÅLSKYTT. Jennifer Launokorpi hörde till dem som gjorde mål när EIF vann med 4–0.