Västra Nyland

Högklassig tävling att vänta i Ekenäs

- JESPER SUNDSTRÖM

Under veckoslute­t samlas den inhemska frisbeegol­feliten i Västerby i Ekenäs. Orsaken är att EIF arrangerar en deltävling i serien Prodigy Disc Pro Tour.

EIF har också tidigare arrangerat deltävling­ar i touren som i år går under ett nytt namn. JanMikael Uusikylä, ordförande för EIF:s frisbeegol­fsektion, berättar att 144 deltagare är anmälda till tävlingen. Flera än så får heller inte vara med.

– Deltagarna är indelade i två pooler med 72 tävlande i varje. I princip är hela den inhemska eliten på plats men det finns några återbud. Det här är årets första deltävling så därför är intresset stort, det är möjligt att det inte deltar lika många i följande deltävling som avgörs i Uleåborg.

EIF är represente­rat av sex deltagare under veckoslute­t. De är Marcus Råberg, Christian Barman, Susanna Virtanen, Mikael Sundman, Ari Österlund och Uusikylä.

Man tävlar i sex klasser och den första börjar klockan 8 på lördagsmor­gonen. På lördagen går deltagarna två rundor, de kastar 18 korgar per runda, och på söndagen avgörs en runda. Precis som tidigare år är publiken välkommen att ta del av tävlingen.

– Men i så fall måste man ta de som tävlar i beaktande. Det är tillåtet att titta på tävlingen från de olika sandvägarn­a och man får också följa med de olika korgarna på ett behörigt avstånd. Men man får inte störa de som kastar, säger Uusikylä.

Omtyckt

Uusikylä säger att man är stolta inom frisbeegol­fsektionen över att få arrangera deltävling­ar på touren. Och det säger ju nästan sig själv, det är klart att EIF inte skulle få ordna tävlingar år efter år om arrangeman­g hade varit dåliga.

– Framför allt har vår bana alltid varit omtyckt och det har inte gjorts några stora ändringar på den inför i år. Ett OB-område har justerats men det är mest på detaljnivå.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? FÖRSTA TÄVLINGEN. På lördag är det dags för en deltävling på en inhemska frisbeegol­ftouren. EIF och Jan-Mikael Uusikylä är redo.
FOTO: LINA ENLUND FÖRSTA TÄVLINGEN. På lördag är det dags för en deltävling på en inhemska frisbeegol­ftouren. EIF och Jan-Mikael Uusikylä är redo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland