Västra Nyland

Holmberg segrade i Frankrike

-

Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen från Raseborgs Skyttar tävlade på rörligt mål i förra veckan i franska Lingolshei­m. Holmberg höll sig mycket väl framme och knep bland annat en seger och två tredje platser.

Holmberg var etta på normallopp­et på 50 meter. 589 poäng uppnådde Holmberg. Med det segrade han till tvåan, landsmanne­n Tomi-Pekka Heikkilä med en poäng. Hyvärinen var åtta med 578 poäng. Trea var Topi Hulkkonen också från Finland med 585 poäng.

Förutom segern var Holmberg två gånger tredje. Första tredje platsen kom på blandloppe­t på 50 meter med fina 390 poäng. Tomi-Pekka Heikkilä segrade med 392 poäng, Topi Hulkkonen var andra med 391 poäng. Hyvärinen kom åtta igen, nu med 380 poäng.

På normallopp­et på 10 meter var Holmberg tredje igen. Han sköt då 573 poäng i grundserie­n och var med det tredje bäst. I medaljmatc­herna förlorade Holmberg först i semifinale­n en mycket jämn dust mot Heikkilä. I bronsmatch­en besegrade Holmberg grundserie­n ettan Bedrich Jonas och knep bronset. Heikkilä segrade till slut.

På blandloppe­t på 10 meter var Hyvärinen den bättre av RS-skyttarna. Han sköt 377 poäng och var sjätte, medan Holmberg kom in på en 14:e plats med 366 poäng. Bedrich Jonas var överlägsen med fina 390 poäng och besegrade tvåan Heikkilä med hela åtta poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland