Västra Nyland

SFP återvalde ledningen

- SPT-ARI SUNDBERG vnred@vastranyla­nd.fi SPT-ARI SUNDBERG

om vargobserv­ationer.

– Det här är förstås en helt ny situation för polisen också. Det är säkert svårt att veta hur man ska agera. Därför måste de sätta upp riktlinjer.

Borg säger att människor upplever att deras oro inte uppmärksam­mas.

– Man märkte i utskottet att folk börjar få nog. Något måste göras, det är tydligt, säger Österdahl.

Borg säger att folk är oroliga och upplever att man inte lyssnar på dem.

– Och det här är ju inte bara ett problem i Österbotte­n. I Nyland har man samma situation, säger Borg.

Anna-Maja Henriksson återvaldes enhälligt till ordförande för Svenska folkpartie­t. Även partiets tre vice ordförande­n återvaldes.

Svenska folkpartie­t återvalde vid partidagen i Uleåborg på söndagen riksdagsle­damot, vice häradshövd­ing Anna-Maja Henriksson från Jakobstad till partiordfö­rande. Hon inleder därmed sitt tredje år vid partirodre­t.

Till vice ordförande­n återvaldes riksdagsle­damot Anders Adlercreut­z från Kyrkslätt, politices magister Sandra Bergqvist från Nagu samt medlem i Helsingfor­s stadsfullm­äktige, politices magister Silja Borgarsdót­tir Sandelin från Helsingfor­s. I sitt tacktal lovar Henriksson att SFP i framtiden också ska synas mer på orter i det finskspråk­iga Finland. Henriksson säger att partiet ska vinna de val som nu kommer, nämligen riksdagsva­let, EU-valet och det eventuella landskapsv­alet.

– Regeringen borde nu inse att tåget för ett landskapsv­al i oktober har gått, att det inte går att hålla det då, sade Henriksson.

Henriksson har sedan tidigare påpekat att landskapsv­alet tidigast kan hållas i samband med riksdagsva­let i april nästa år.

Presidiet återvaldes enhälligt utan motkandida­ter.

 ?? FOTO: ARI SUNDBERG/SPT ?? SAMSYN. Johanna Borg (till vänster), och Marjo Österdahl säger att vargstamme­ns ökning är ett problem som är gemensamt för hela Svenskfinl­and.
FOTO: ARI SUNDBERG/SPT SAMSYN. Johanna Borg (till vänster), och Marjo Österdahl säger att vargstamme­ns ökning är ett problem som är gemensamt för hela Svenskfinl­and.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland