Västra Nyland

EIF vägrar förlora

EIF och HIFK delade på poängen i Ekenäs efter 0–0 i lördagens division 1-match i fotboll. Resultatet var rättvist, även om HIFK skapade några riktigt vassa chanser som EIF-målvakten Jonathan Jäntti räddade.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

– Som helhet spelar vi stabilt, men det är klart att Jänttis räddningar var viktiga för oss, sade EIF-tränaren Gabriel Garcia Xatart efteråt.

Det oavgjorda resultatet betyder att EIF fortsätter utan förlust i serien. Samtidigt har EIF bara mäktat med en seger så här långt.

Inför lördagens match hade EIF spelat tre oavgjorda matcher på raken och framför allt målskyttet hade vållat problem. I anfallsväg har laget mäktat med tre fullträffa­r och två av dem kom i samma match. Samtidigt har EIF endast släppt in två mål den här säsongen och de kom också i samma match.

– Vi jobbar mycket med anfallet och försöker hitta alternativ där, sade Gabriel Garcia Xatart.

– Vi är täta i försvaret och jobbat bra tillsamman­s. I anfallet finns det förstås saker att jobba med, sade backen Viktor Limnell.

Vi är täta i försvaret och jobbat bra tillsamman­s. I anfallet finns det förstås saker att jobba med.

IFK kunde inte spräcka EIF:s nolla

Men defensivt lider EIF ingen nöd och inte heller HIFK kunde spräcka EIF-nollan. Trots det fortsätter IFK i serieledni­ng i fortbollen­s division 1.

– Båda lagen hade sina lägen, men vi hade kanske litet mera av dem, sade IFK:s Jarkko Lähdenmäki efteråt.

– Det var en tät match, EIF försvarade kompakt och det är svårt att öppna deras defensiv, sade också tränaren Teemu Kankkunen.

Mot HIFK hade båda lagen svårt att bryta genom och till exempel gjorde EIF-målvakten Jonathan Jäntti sin första räddning efter en dryg timme. Vid några tillfällen trissade också EIF på i närheten av motståndar­nas straffområ­de, men trots olika varianter resulterad­e det inte i öppna målchanser.

Det var först i slutet av matchen HIK kom åt att skapa de farliga målchanser­na. Då hade man å andra sidan tre riktigt vassa lägen, men Jäntti i EIF-målet räddade alla och såg till att matchen slutade 0–0.

– Vi hade våra chanser, men 0–0 speglade nog matchbilde­n ganska rättvist, sade Kankkunen.

Stor publik

Matchen lockade en stor publik till Ekenäs. På plats fanns 1 295 åskådare vilket är rekord för EIF i division 1-sammanhang.

– Det var en fin inramning, sade Garcia Xatart.

– Det var fint att spela här, det var en bra stämning och man märker att här finns ett stort intresse för EIF. Fotbollen är viktig här, sade Teemu Kankkunen som tog en paus i sin repetition­sövning för att medverka vid matchen.

– Ett stort tack går till Försvarsma­kten, det var fint att man förstod problemati­ken här, sade Kankkunen som hade permission fram till klockan 22 på lördag kväll.

Serieledni­ng

I och med segern fortsätter HIFK i serieledni­ng, ett poäng före FF Jaro. I nästa match möter man JJK som haft en tuff inledning på säsongen.

– Det blir en helt annorlunda typ av match, sade Teemu Kankkunen.

För EIF har säsongen inletts stabilt. Med sju poäng på fem matcher parkerar man i tabellens mittskikt inför nästa omgångs bortamatch mot Jaro.

– Den matchen har vi ännu inte hunnit tänka på, men vi börjar nu, sade Gabriel Garcia Xatart.

Viktor Limnell EIF

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? VIKTIG. EIF-målvakten Jonathan Jäntti stod för en avgörande insats i matchen mot HIFK.
FOTO: LINA ENLUND VIKTIG. EIF-målvakten Jonathan Jäntti stod för en avgörande insats i matchen mot HIFK.
 ?? LINA ENLUND
FOTO: ?? FULL FART. Det märktes att HIFK-anhängarna var på besök i Ekenäs.
LINA ENLUND FOTO: FULL FART. Det märktes att HIFK-anhängarna var på besök i Ekenäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland