Västra Nyland

Oavg jort steg framåt för BK-46

Oavgjort 0–0 hemma mot FC Jazz från Björneborg var ett steg framåt för Karislaget BK-46 i fotbollens division 2, zon B.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Tids nog kommer målen, jag är inte orolig.

BK kom nu till spel på söndagen med tre raka förluster i bagaget, medan Jazz kom som obesegrat till Karis. På plan var det dock jämnt och BK kunde ta en poäng.

– Med tanke på hur det har sett ut tidigare och med tanke på den arbetsinsa­ts spelarna gjorde i dag är jag nöjd med att vi tar poäng. Samtidigt är jag litet besviken, vi skapade så pass många chanser att vi kunde ha tagit tre poäng, sade BK-tränaren Babatudne Wusu.

Samtidigt har BK svårt med målskyttet. Efter två mål i den första matchen och ett i den andra, har man sedan stannat på noll i de tre följande.

– De är klart att vi har en lucka från i fjol efter John Fagerström, men vi jobbar vidare. Tids nog kommer målen, jag är inte orolig, sade Wusu.

Jämnt

BK gjorde en bra första halvlek och hade bud på ett ledningsmå­l några gånger. Närmast kom Matias Astrada, men hans tunga skott gick precis förbi stolpen på fel sida.

Jazz var överraskan­de uddlöst före paus, men vaskade fram halvlekens vassaste chans. Tobias Laaksonens sköt från långt håll en frispak som träffade BK:s ribba.

I andra halvlek öppnade sedan Jazz starkare och Terry Ablade borde ha fört gästerna till 1–0 när han kom helt fri. Jere Jauhiainen kom dock bra emot och gjorde en ypperlig räddning.

Också BK vaskade fram ett friläge en kvart före slutet, men skottet gick knappt över. Över huvudd taget spelade BK piggt mot slutet och skapade då flera chanser, men några mål blev det inte.

För BK var det oavgjorda resultatet trots allt ett steg framåt. Nu tog man poäng mot ett starkt lag. I BK:s lag övertygade mittbacken Tyler David och han har vuxit fram till av lagets verkliga ledare. I målet spelade Jere Jauhiainen stabilt.

– Sedan är jag också glad över att Simeon Lawrence är med igen efter sin skada. Han ger oss ett alternativ till, sade Wusu.

Hos gästerna handlade mycket om lagkaptene­n Toni Kuusela som höll ihop försvaret.

I tabellen är BK nu tionde. Till näst möter man Honkas akademi som ligger på en sjätte plats. Matchen spelas i Esbo.

Babatunde Wusu

tränare

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? NÄRKAMP. BK och Okodugha Sunday fick nöja sig med 0–0 mot FC Jazz.