Västra Nyland

Prästkulla runt lockade närmare 100 cyklister

- JESPER SUNDSTRÖM

I söndags avgjordes motionslop­pet Prästkulla runt på cykel. 91 deltagare hade anmält sig till ÖSK:s tävling med säte i Västerby i Ekenäs.

På grund av EIF:s nationella frisbeegol­ftävling i Västerby hade arrangörer­na av Prästkulla runt fått tänka om. Tidigare år har tävlingen haft sitt start- och målområde vid skidstugan, men nu höll ÖSK till vid fotbollsha­llen några hundra meter längre bort.

Mika Äbb intygade ändå att det inte hade varit några större problem med att byta tävlingsce­ntrets plats.

– Det går lika bra att vara här, men förstås krävdes det en del arbete för att flytta allting hit, säger han strax efter att cyklistern­a har gett sig i väg.

91 deltagare hade alltså anmält sig till det klassiska loppet och det var en siffra som tillfredss­tällde ÖSK. Men det var ändå aningen färre deltagare än i fjol, då hade 127 stycken dykt upp. Men då erbjöds det också en duathlonkl­ass som lockade 33 deltagare, den möjlighete­n fanns inte i år.

– Vi får nog vara nöjda med den här mängden. Det är svårt att säga varför det är lite färre än vanligt, men en möjlighet kan ju vara att loppet krockar med Sjundeå Cup i handboll. Säkert finns det några familjer som är där i stället, säger Äbb.

Beprövade rutter

Precis som vanligt kunde deltagarna välja mellan två rutter, 36 kilometer eller 24 kilometer. Men i år var det aningen enklare att cykla för Vägverket hade gjort förbättrin­gar på vissa av vägarna.

– Det är de värda en stor eloge för. Det är ju inte endast vårt lopp som drar nytta av reparation­erna, det gäller förstås alla som använder vägen, säger Mika Äbb.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? DAGS IGEN. Starten har precis gått för årets upplaga av Prästkulla runt.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM DAGS IGEN. Starten har precis gått för årets upplaga av Prästkulla runt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland