Västra Nyland

SIF:s tur att vinna mot BK

Sjundeå IF:s handbollsd­amer inledde FMserien med att på söndagen hemma vinna över Karislaget BK-46 med 22–19. Samtidigt tog man revansch för cupförlust­en i onsdags.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Sjundeå IF:s handbollsd­amer inledde på söndagen FM-serien med att besegra BK-46 med 22–19. Därmed tog man revansch för cupförlust­en i Karis några dagar tidigare.

Det hade varit tungt att börja med att förlora två jämna matcher mot BK.

Roosa Penttinen

Lagen möttes nu för andra gången inom loppet av fem dagar. I onsdags var det BK som vann hemma i cupens kvartsfina­l efter en verklig maratontil­lställning. Efter 80 minuters spel var skillnaden mellan lagen ett mål.

Nu körde FM-serien i stället i gång och i inledninge­n handlade det mycket om SIF. Hemmalaget gick snabbt upp till 5–1 och SIF ledde ännu med 8–3, men slutet av halvleken gick till BK. Anfört av säkra straffkast­skytten Sirja Lassinharj­u-Heinonen kom BK allt närmare och i paus var SIF-ledningen nere i två mål, 10–8.

I andra halvlek ryckte SIF upp en lucka på fyra mål, 14–10, men BK kom igen. Med sitt bästa spel för dagen steg man till ledning 15–14.

Spännande slut

Slutet blev sedan spännande. SIF:s rutinerade spelare Maria Barck och Madeleine Lindholm såg dock till att SIF vann matchen med 22–19.

– Det är viktigt att ha spelare som vågar ta ansvar och stiga fram även om de missat något tidigare. Det här var en skön seger, framför allt spelarna i laget. De fick nu ett bevis på vad de kan, sade SIF-tränaren Taavi Tibar.

– Egentligen gör vi en bättre match än vad vi gjorde i onsdags och framför allt försvaret i andra halvlek var mycket bra. I anfallet missar vi dock alltför mycket och det kostar oss segern dag, sade BK-tränaren Mathias Lindén.

Penttinen viktig

I SIF inledde Valeria Kirillova ypperligt, medan den tidigare målvakten Moa Wasström nu övertygar som linjespela­re. Bäst i laget – och på plan – var dock Roosa Penttinen i SIF-målet som var mycket stabil matchen igenom.

– För oss var det här en bra seger, det hade varit tungt att börja med att förlora två jämna matcher mot BK. I dag var det vår tur att vinna och vi trodde på oss hela tiden, sade Roosa Penttinen efteråt.

SIF fick nu en bra start på FM-serien. Hur långt Sjundeålag­et kan nå i på årets serie – där fyra lag av sex går till semifinal – är en annan sak.

– Vi har ett väldigt ungt lag, men de unga flickorna har kommit bra in i laget. Jag tror att det kan bli en intressant säsong, sade Roosa Penttinen som tillhör lagets absoluta nyckelspel­are.

Lindbom skadad

I ett jämnt BK var spelare som Jannica Kullberg och Nicolina Fredriksso­n mycket viktiga. Däremot fick BK klara sig utan Alexandra Rönnberg som var bortrest, samt nyförvärve­t Ingrid Lindohm som har en belastning­sskada i foten.

– Hon är borta sex veckor och det är förstås tråkigt, sade Lindén.

Efter den här veckans rivstart följer en paus. Till FM-serien återvänder båda lagen den 6 oktober – SIF spelar då borta mot Grankulla IFK, medan BK tar emot Kyrkslätt IF.

– För oss kommer pausen ganska lägligt, vi får nu litet tid på oss att ladda batteriern­a. Samtidigt tycket jag att det ser ganska bra ut för oss, vi är på rätt väg, sade Mathias Lindén.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? DERBY. Valeria Kirillova och Elin Löf möttes i Sjundeå.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM DERBY. Valeria Kirillova och Elin Löf möttes i Sjundeå.
 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? VIKTIG. SIF-målvakten Roosa Penttinen stod för en avgörande insats mot BK
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM VIKTIG. SIF-målvakten Roosa Penttinen stod för en avgörande insats mot BK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland