Västra Nyland

Utegym invigt med pompa

- JOHANNA LEMSTRÖM

I söndags var det högtidlig invigning av ett utegym i Karis. Närmare bestämt ett utegym invid Etevas och Kårkullas dagcenter. Cirka 50 personer deltog i invigninge­n.

Föreningar­na De utveckling­sstördas väl (DUV) i Västnyland och Karjaan seudun kehitysvam­maisten tukiyhdist­ys har anlagt ett utegym vid Etevas och Kårkullas dagcenter vid Skyttegata­n i Karis.

Gymmet förverklig­ades med stiftelsep­engar:

– Det var på initiativ av Karjaan kehitysvam­maisten tukiyhdist­ys som vi sökte medel för utegymmet. Vi anhöll om och beviljades ett femsiffrig­t stipendium från Sophie von Julins stiftelse, säger Åsa Krook, DUV:s ordförande.

Gymmet har döpts till Utegym Sophie efter dess spon- sor. Åsa Krook berättar att det finns sju manicker som man utför olika rörelser på.

– Utegymmet är specialpla­nerat för personer med funktionsn­edsättning och är ämnat för alla som har en funktionsn­edsättning, säger Åsa Krook.

Utegymmet har planerats och uppförts av Lappset och invigdes i söndags med pompa och ståt. Förutom tal och demonstrat­ion av utrustning­en bjöds på sång- och musikunder­hållning för den 50-hövdade publiken. Dessutom testades manickerna av sina framtida användare.

De utveckling­sstördas väl i Västnyland har cirka 150 medlemmar och Karjaan seudun kehitysvam­maisten tukiyhdist­ys omkring 50. Den finskspråk­iga föreningen­s ordförande är Kaisa Kosunen.

 ?? DEGERTH
FOTO: FREDRICA ?? MÅNGSIDIGT. Utegym Sophie har sju manicker specialdes­ignade för personer med funktionsn­edsättning­ar.
DEGERTH FOTO: FREDRICA MÅNGSIDIGT. Utegym Sophie har sju manicker specialdes­ignade för personer med funktionsn­edsättning­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland