Västra Nyland

Ura inledde schacksäso­ngen med oavgjort

- SUNDSTRÖM JESPER

I lördags körde schacksäso­ngen i gång för Karis Ura. Det var jämnt spel mot PSY.

Ura som i år spelar i division 1 efter ett par säsonger i ligan, inledde seriespele­t med att möta PEF. Jimmy Wikman från Ura säger att man redan före matchen kunde ana att det skulle bli jämnt.

– De var rankade som fjärde, med- an vi var sjätte, säger Wikman.

Och jämnt blev det också. Ställninge­n var 2–2 när matchen var över, men Ura ledde ändå fram till slutet.

– Dessutom hade Klas Sandholm chans att vinna, men han hittade inte segerdrage­t. Också Victor Wilson och Heikki Syvälahti gjorde bra ifrån sig. De vann sina matcher, säger Wikman.

Sergei Titovets och Jimmy Wikman stod för snabba och oavgjorda resultat.

– Som helhet var det en bra början på säsongen och vår målsättnin­g är att hållas kvar i ettan. Möjligtvis vill vi också slåss om att stiga tillbaka till ligan.

Tillbaka till ligan?

Segraren i division 1 får spela i ligan nästa säsong medan de två sämsta lagen faller till division 2. Uras följande match spelas i november mot Pässi i Helsingfor­s.

Jämfört med förra säsongen, när Ura var i ligan, har det skett en förändring i serieupplä­gget när laget nu spelar i division 1.

I ligan var det mer eller mindre givet att lagen alltid spelade match två dagar i rad under de veckoslut som var fredade för schackomgå­ngar.

Så är det inte i år, utan det spelas endast en match per helg. Som det alltså gjordes under premiärvec­koslutet.

– Det kommer att finnas ett undantag och det är när vi spelar i Vasa senare under säsongen. Då blir det match både på lördag och på söndag, säger Jimmy Wikman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland