Västra Nyland

EIF förlorade med två mål

- JESPER SUNDSTRÖM

Det blev en förlust när Ekenäs IF spelade en division 3-match på söndagen. JäPS var för svårt med 3–1.

Det skilde endast en poäng mellan tabelltrea­n JäPS och EIF på fjärde plats när matchen körde i gång i Träskända. Hemmalaget fick en flygande start på tillställn­ingen och tog snabbt ledningen med 1–0.

– Deras första mål kom på en hörna under matchens första minut. Vi har haft problem med hörnor hela säsongen men man måste också komma ihåg att vi har ett ungt lag, säger EIF:s tränare Marco Werner.

EIF lyckades kvittera en stund senare genom Emma Westerdahl på straff. Men före halvleken var över ledde hemmalaget med 3-1 och ställninge­n var densamma när matchen tog slut 45 minuter senare.

Werner säger att EIF hade en tunn trupp men att laget gjorde bra ifrån sig med tanke på det.

– För tillfället tränar vi egentligen inte alls och en stor del av spelarna är endast med på matcherna. Det är klart att det blir svårt då. Däremot är han nöjd med de spelare som plockades in från juniorlage­t. – De gjorde verkligen bra ifrån sig och efter varje match korar laget internt vår bästa spelare. I dag gick priset till Sofie Lindgren som stod för en fin insats.

EIF spelar följande match på onsdag och då kommer Team Vanpa till Ekenäs. Efter det återstår det två matcher av säsongen.

– Vi kämpar på till slut med det vi har, någonting annat kan vi inte göra, säger Marco Werner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland