Västra Nyland

Snaran dras åt

Det mesta talar för att Karislaget BK-46 nästa säsong spelar fotboll i division 3. Lördagens 1–0-förlust i Åggelby mot KäPa betyder att chanserna att hållas kvar i division 2 är synnerlige­n små.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Med två omgångar kvar att spela är BK sist i division 2, zon B med sina 14 poäng. Fem poäng framför sig har man trion HJS, HIFK/2 och Kiffen och BK:s enda chans att hållas kvar är därmed att vinna båda sina återståend­e matcher samtidigt som trion framför förlorar sina.

– Och det är ju nog en så väldigt liten chans att jag inte riktigt orkar tro på den, det är så många resultat som skall gå rätt då, sade BK-tränaren Babatunde Wusu.

– Resultatmä­ssigt är vi förstås mycket besvikna att vi är där som vi är. Spelmässig­t tycker jag att vi hade varit värda litet mera, men tabellen ljuger inte.

Överlag har BK inte haft det tungt. Nu fick man dessutom klara sig utan viktiga Tyler David som är skadad.

– Säsongen är nog över för hans del, sade Wusu.

Dålig tidpunkt

Mot KäPa kämpade BK, men fick ge sig med ett mål. Ganska symptomati­skt var att det var precis före paus då Chinedu Akuvuo slog in 1–0 från närhåll.

– Målet kom vid en riktigt dålig tidpunkt för oss, sade också Wusu.

I andra halvlek försöket sedan BK pressa, men åstadkom ingen riktigt farlig chans och 1–0 stod sig tiden ut. Uppgiften underlätta­des heller inte av att Lucas Mondino halvvägs in i halvleken fick rött kort efter sin andra varning.

– Men jag kan verkligen inte klaga på spelarnas inställnin­g, de gav nog allt. Däremot var ju förstås resultatet en besvikelse, sade Wusu.

Inte minst Lawrence Simeon, och även Lucas Mondino var bra så länge han var med. I andra halvlek var det sedan målvakten Gerson Lima som höll BK inne i matchen.

Avgörande match

Nästa match spelar BK om en vecka. Den blir tuff då serieledan­de Björ-

PEKAR NERÅT. neborgslag­et MuSa kommer på besök till Karis.

Då står dessutom i sedvanlig ordning mycket på spel. Men en seger säkrar MuSa säkrar serieseger­n och avancemang­et till division 1. Samtidigt är det bara en seger som gäller för BK – alla andra resultat betyder automatisk degraderin­g till division 3.

Vinner BK kan hoppet vara ännu i liv, men det förutsätte­r att konkurrent­erna samtidigt förlorar sina matcher. HJS spelar i den nästsista omgången mot KäPa, Kiffen mot FC Espoo och HIFK/2 mot SalPa.

Om resultaten då går BK:s väg är Karislaget i så fall två poäng efter de tre inför den sista omgången där man i så så fall ställs mot just Kiffen på bortaplan. Samtidigt spelas då matcherna HJS–FC Jazz och GrIFK–HIFK/2 så isen under BK är nog mycket tunn.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? 2.BK med tränaren Babatunde Wusu är på väg ut från division
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM 2.BK med tränaren Babatunde Wusu är på väg ut från division

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland