Västra Nyland

Två segrar för Hyvärinen i NM

- JONI STENSTRÖM

Raseborgs Skyttars Niklas Hyvärinen (bilden) knep två segrar när nordiska mästerskap­en i skytte avgjordes i Oslo, Norge. Hyvärinen var framgångsr­ik när han tog fyra medaljer sammanlagt.

Hyvärinen som tävlar på rörligt mål knep en seger på 10 meter och en på 50 meter. Hyvärinen segrade först på blandloppe­t på 10 meter när han sköt 375 poäng och besegrade samtidigt landsmanne­n Topi Hulkkonen, som var tvåa med fem poäng.

På normallopp­et på 50 meter tog Hyvärinen sin andra seger. Då sköt Hyvärinen 582 poäng. Nu var Sveriges Pontus Thuresson tvåa, han förlorade fyra poäng till Hyvärinen.

Förutom segrarna knep Hyvärinen två silver på normallopp­et på 10 meter och på blandloppe­t på 50 meter. På normallopp­et på 10 meter var Hyvärinen klart bäst i grundserie­n med 566 poäng. I guldmedalj­matchen fick Hyvärinen ändå se sig besegrad av Topi Hulkkonen med siffrorna 6-3.

På blandloppe­t på 50 meter var det samma man som snodde guldet rakt framför Hyvärinens näsa. Då sköt Hulkkonen fina 390 poäng och Hyvärinen hade nästa ett lika bra resultat när han sköt 389 poäng.

Sebastian Långström från Kyrkslätt Skytteföre­ning deltog i pojkarnas gevärsgren­ar och var som bäst två gånger femte. På luftgevär knep Långström sin första femte plats, då var han femma i både grundserie­n och i finalen. I grundserie­n sköt Långström 618,4 poäng och i finalen fortsatte det alltså på samma sätt. I både finalen och grundserie­n segrade Vegard Nordhagen från Norge, hans grundserie­resultat var 622,7 poäng.

På liggande var Långström också femte när han sköt 616,5 poäng. Nu var Norges Benjamin Tingsrud Karlsen bäst med 623 poäng. På 3x40 skott med miniatyrge­vär sköt Långström 11 56 poäng i grundserie­n och var fjärde bäst.

I finalen tappade Långström två platser och blev utslagen som sjätte man. I grundserie­n var Tingsrud Karlsen bäst med 1163 poäng och i finalen var Karlsens landsman Jon-Hermann Hegg etta.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland