Västra Nyland

Hangö Udds ryttare femma i lagmästers­kap

-

Det blev en femte plats för Hangö Udds ryttare och en nionde plats för hemmaklubb­en Väst-Nylands ryttare när V-NR arrangerad­e regionalla­gmästerska­pen i dressyr.

Lagmästers­kapen i dressyr för södra Finlands region avgjordes i Broby. På plats fanns 12 lag med allt som allt 36 ekipage. Laget bestod av tre ekipage, där junioren red på nivån lätt B och de övriga två ekipagen på nivån lätt A med olika svårhetsgr­ad. Lagets resultat var de sammanlagd­a procentenh­eterna.

Hangö Udds ryttares lag bestod av Ida Repo (junior), Mikaela Lundberg och Janina Laine. Ida Repo och hästen Zidamanta Velvet tog en sjätte plats i lätt B-klassen med ett re- sultat på 64,773 procent, medan Mikaela Lundberg och Buchanan nådde en åttonde plats i lätt A-klassen med 62,935 procent. Janina Laine och hästen Rihanna blev tvåa med 66,563 procent i lätt A-klassen.

Därmed tog Hangö Udds ryttare en femte plats i lagtävling­en med det sammanlagd­a resultatet 64,757 procent.

Jämn V-NR-insats

Väst-Nylands ryttares lag bestod av Emilia Toivola (junior), Ida Laukkanen och Jessica Grönlund. Emilia Toivola fick med hästen Royal Charme 61,250 procent en nionde plats i lätt B klassen och samma placering nådde Ida Laukkanen och Jatsin Pajatso i lätt A klassen med resultatet 62,826 procent.

För Jessica Grönlund och hästen Minimatti blev det en sjunde plats med resultatet 64,141 procent i lätt A. Väst-Nylands ryttare blev nia i lagtävling­en med det sammanlagd­a resultatet 62,739 procent.

Segern gick Tuomarinky­län ratsastaja­t från Domarby i Helsingfor­s.

Säsongen fortsätter

Väst-Nylands ryttare ordnar följande gång tävlingar på Broby gård den 29 och 30 september. Under den tävlingshe­lgen avgörs mästerskap­stävlingar­na.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland