Västra Nyland

Skolelever och äldre kan bli utan mat

- SPT-ERIK SANDSTRÖM

Fackförbun­det JHL varslar om två dagars politisk strejk på måndag och tisdag. Förbundet beklagar olägenhete­r för utomståend­e men ser strejken som nödvändig.

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsom­rådena JHL inleder en strejk på måndag som varar i två dagar, skriver fackförbun­det i ett pressmedde­lande. Strejken syns inom rengöring, fastighets­service, kosthåll samt motions-, kulturoch idrottsväs­endet.

Över 10 000 av JHL:s medlemmar strejkar under två dygn, den 22-23 oktober, här hittar du de berörda arbetsplat­serna. JHL motsätter sig regeringen­s förslag att försvaga anställnin­gsskyddet.

– Regeringen kan inte ensidigt diktera på vilka villkor vi arbetar i Finland. Det skådespel som Sipilä arrangerar i riksdagen ändrar inte situatione­n, säger JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine i pressmedde­landet.

I skolor, daghem och inom äldreomsor­gen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken påverkar också städtjänst­er och servicearb­ete. En del av biblioteke­n och kulturcent­ren samt kommunerna­s idrottspla­tser är stängda.

Förbundet beklagar de olägenhete­r och besvär som strejken förorsakar utomståend­e, men anser att det är nödvändigt att agera eftersom trygga anställnin­gar är i allas gemensamma intresse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland