Västra Nyland

Kårkulla godkände budget

-

Kårkulla samkommuns fullmäktig­e sammanträd­de i måndags i Tammerfors. Fullmäktig­e godkände budgeten för åren 2019-2021.

Fullmäktig­e behandlade och godkände budgetförs­laget 2019 och förslag till ekonomipla­n 2019-2021. I budgetproc­essen har Kårkulla samkommuns personalst­rategi 20182020 använts som underlag, eftersom styrelsen har godkänt strategin som ett verktyg för hur personalpo­litiken förverklig­as i praktiken.

I budgetförs­laget 2019 har man således först beaktat nya verksamhet­spunkters personalbe­hov och därefter personalbe­hovet vid de enheter där volymen ökat. Därefter har man i enlighet med personalst­rategin prioritera­t att alla regioner har sjukskötar­befattning­ar.

Enligt budgetförs­laget uppgår de externa verksamhet­skostnader­na till 58 miljoner euro vilka täcks upp av prishöjnin­gar på i medeltal 2,80 procent samt 2,6 procent ny volym. Samkommune­ns stora investerin­gsbudget ersätter undermålig­a och av brand- och övriga myndighete­r utdömda verksamhet­sutrymmen.

Samkommune­ns styrelse beslöt i augusti 2018 att inrätta en tjänst som verksamhet­schef från och med januari 2019. Verksamhet­schefen ska leda, samordna, planera och utveckla samkommune­ns service och produktion.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland