Västra Nyland

SIF vann klart mot HIK

Sjundeå IF tog en väntad hemmaseger mot HC HIK i förrgår. Hicken gjorde en bra första halvlek men efter det tog SIF allt mera över.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

SIF och Hicken möttes i onsdags och med tanke på situatione­n i tabellen var SIF klar favorit. Därför var Hickens fina första halvlek kanske en överraskni­ng och i paus ledde SIF endast med 13–10.

– Vi gjorde en bra första halvlek, men före matchen talade vi om att stoppa SIF:s kontringar och det lyckades vi inte med, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Det var ändå SIF som började bättre och laget tog ledningen med 5–1 i den åttonde minuten. SIF ledde också med 6–2 men efter det fick Hicken utdelning i målskyttet och framför allt lyckades Nikola Zujic. Han gjorde sju mål i första halvleken, så det var inte svårt att räkna ut vem som SIF ville få stopp på.

– All heder åt Hicken, deras spelare gjorde en bra match, säger SIFtränare­n Teddy Nordling.

SIF ryckte

Även om Hicken kom närmare så gick det ingen större nöd på SIF som trots allt bevakade sin ledning utan större problem. I paus ledde SIF med 13–10 och i början av andra halvleken rymde hemmalaget. Det var kanske inte ett stort försprång, men Nordling säger att ledningen gav nödvändig arbetsro. Han säger också att laget inte explicit talade om att

komma ut extra stark efter pausen.

– Det pratade vi inte alls om, det handlade mera om saker som när vi till exempel skall prioritera vårt försvarssp­el.

SIF tog ledningen med 17–11 och även om Hicken gjorde några mål var skillnaden för stor. Dessutom underlätta­des inte uppgiften av att SIF flera gånger fick kontra då Hicken missade i anfallet.

– Jag är inte säker på hur många kontringsm­ål SIF gjorde, men det kan mycket väl ha varit flera än 15, säger Forsström.

Däremot var Nordling av förklarlig­a

MÅNGA MÅL. skäl nöjd med kontringar­na.

– De var bra och det faktum att målvaktern­a Rony Leven och Mika Malassu snabbt fick tag på bollarna underlätta­de. Sedan är spelare som Ott Varik och Christoffe­r Thor skickliga i de lägena.

Klara siffror

SIF vann till slut matchen med 31–21 och Nordling säger att han var nöjd med lagets försvarssp­el.

– Dessutom hade vi också möjlighet att byta in en stor del av våra spelare och det är alltid bra.

I Hangö får man ännu vänta på säsongens första seger, men samtidigt var det kanske inte på bortaplan mot SIF som den skulle komma. Hickens och matchens bästa målskytt var Nikola Zujic som nätade tolv gånger, men skillnaden till lagets nästbästa målskyttar var stort. Roy Lindqvist gjorde två mål och detsamma gällde målvakten Kristofer Karlsson.

Det hör inte till vanlighete­rna att en målvakt är en av de bästa målskyttar­na.