Västra Nyland

Jac Karlsson söker ny klubb

Jac Karlsson kommer inte att spela i danska TTH Holstebro efter den här säsongen. Klubben erbjuder honom inte ett nytt kontrakt. – Så här är det ibland, säger Karlsson.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Handbollss­pelaren Jac Karlsson erbjuds inte nytt kontrakt i danska TTH Holstebro efter den här säsongen. Nu ser han sig om efter alternativ och hoppas på en fortsättni­ng i Danmark.

I slutet av förra veckan meddelade danska ligalaget TTH Holstebro att Jac Karlsson lämnar klubben efter den här säsongen. 32-åringen säger att han informerad­es om beslutet för en tid sedan.

– Vi har inte diskuterat det här med klubben, utan jag fick veta att mitt kontrakt inte förlängs. Däremot ville föreningen informera mig redan nu så att det finns gott om tid för mig att tänka på framtiden, säger Karlsson.

Han säger att Holstebro kommer att ha två nya mittbackar nästa säsong och det bidrog till att Karlsson får lämna klubben.

– Den ena spelar i tyska ligan och den andra håller till i Danmark. Holstebro vill prova på någonting nytt och hade jag stannat kvar skulle min roll ha blivit mindre. Åtminstone hade jag knappast fått spela lika mycket.

Vad nu?

Jac Karlsson är en av Finlands bästa spelare och förmodlige­n skulle många gärna se att han återvände till den finländska ligan för att avsluta karriären på hemmaplan. Men det är inte alls givet att det blir så. De flesta förstår nog att det kanske inte är särskilt motiverand­e att lämna en proffsliga för spel i en serie där situatione­n inte ens är nära densamma.

– Visserlige­n börjar husbygget i Karis vara inne på målrakan, men ska jag spela i Finland krävs det att jag jobbar utöver att spela handboll. Att kombinera ett heltidsjob­b med handboll fyra eller fem gånger i veckan är kanske inte någonting jag är sugen på. I så fall skulle det inte finnas mycket tid för familjen.

Karlsson säger att han inte är stressad på grund av att hans kontrakt löper ut. Men han hoppas på en fortsättni­ng i Danmark.

– Helst vill jag bo kvar i Holstebro så att familjen inte behöver flytta en gång till innan vi flyttar hem till Finland. Tillsamman­s med min agent undersöker vi om det finns något alternativ i närheten av Holstebro.

”Inget problem”

Holstebro spelar en seriematch i kväll, men det är oklart om Karlsson medverkar. Han har haft problem med baklåret och missade förra matchen.

– Vi har många matcher i november och dessutom handlar det om viktiga matcher. Med tanke på det måste vi fundera på om jag fortsättni­ngsvis ska vila eller om jag ska spela i kväll och samtidigt riskera att förvärra skadan.

Holstebro ligger på femte plats i tabellen och Karlsson säger att laget fick en bra start på säsongen. Men under den senaste tiden har en del skador orsakat problem och spelet har inte varit lika bra. Fast å andra sidan är säsongen som bekant lång och mycket hinner ännu hända.

– Vår målsättnin­g är att på allvar kunna utmana de fyra bästa lagen. De senaste åren har vi missat semifinal med knapp marginal. Dessutom är vi regerande cupmästare och vi vill försvara vår titel, säger Karlsson.

Han hoppas att den sista säsongen i Holstebro blir lyckad och han tror inte att vetskapen om att det är den sista säsongen spelar någon roll.

– Det blir inget problem. Vi är profession­ella handbollss­pelare och då ger man allt. Samtidigt är det klart att klubbar blir intressera­de om man spelar bra.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? INGEN FÖRLÄNGNIN­G. Den här säsongen är Jac Karlssons sista i Holstebro.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM INGEN FÖRLÄNGNIN­G. Den här säsongen är Jac Karlssons sista i Holstebro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland