Västra Nyland

Raseborg vill erbjuda mer trafiktjän­ster

- JOHANNA LEMSTRÖM

Raseborg vill kartlägga invånarnas användning av kollektivt­rafik och deras åsikter om den. En enkät har öppnats på webben, den kan också besvaras i pappersfor­m.

Staden Raseborgs strategi med sloganen Härliga Raseborg fungerar hållbart ska i fortsättni­ngen synas även i ett bredare utbud av trafiktjän­ster.

För att få veta i vilken mån raseborgar­na använder kollektivt­rafik och vad man anser om serviceniv­ån har en webbenkät öppnats. Länk till enkäten finns på stadens webbplats – den är öppen till den 14 november. Enkäten kan också besvaras i pappersver­sion på stadens bibliotek.

– Personalen hjälper givetvis till om man önskar fylla i enkäten elektronis­kt, säger bildningsd­irektör Tina Nordman.

Hon är ordförande för en arbetsgrup­p som tillsattes av stadsdirek­tör Ragnar Lundqvist i början av september.

Arbetsgrup­pen har som uppgift att planera utförandet av den kommande upphandlin­gen av skoltransp­orter så att lösningen blir mera heltäckand­e och långsiktig än i dag.

– Det är viktigt att vi får en långsiktig och hållbar lösning som betjänar invånarna i staden på bästa möjliga sätt, säger stadsdirek­tör Ragnar Lundqvist.

Transporte­r för 3,5 miljoner

Arbetsgrup­pen inledde sitt arbete med att kartlägga alla transporte­r som stadens sektorer ansvarar för. Budgeten för transporte­rna, samt för olika former av resestöd som utbetalas, är totalt 3,5 miljoner euro på årsnivå.

Skoltransp­orterna står för merparten med en andel på 2 miljoner euro. Bland annat vårdnadsha­vare och skolperson­al har redan fått utvärdera arrangeman­gen kring just skoltransp­orterna. Ett informatio­nsoch diskussion­stillfälle har dessutom ordnats för trafikante­r – på agendan stod avtalsperi­odens längd och omfattning, krav på fordonen och biljettmod­eller.

Andra transporte­r som staden ansvarar för är bland annat matttransp­orter från centralkök­en till daghem och skolor, och social- och hälsovårde­ns individ- och grupptrans­porter. Arbetsgrup­pen vill också veta hur de här användargr­upperna ser på serviceniv­ån.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland