Västra Nyland

Ingen final för SIF

Med 20 minuter kvar av onsdagens semifinal i handbollsc­upen mot HIFK ledde Sjundeå IF med fyra mål. När matchen var över hade HIFK vunnit med fyra mål.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

När matchuret visade 41.22 gjorde Fredrik Karlsson 26–22 till SIF – bortalaget hade en finalplats i cupen på lut. Baklängesm­ålet fick HIFK att ta en timeout och ett par minuter senare ledde SIF endast med ett mål. Ännu med dryga elva minuter kvar att spela bevakade SIF en uddamålsle­dning, men då kvitterade bekanta Ardo Puna.

Sedan följde några tunga minuter för gästerna och i den 56:e minuten ledde HIFK med 35–31.

– Vi var med i matchen och hade chanser att vinna. Vi släppte in en del mål och sedan vände det snabbt. HIFK gick för en punktmarke­ring och vi klarade inte riktigt av att lösa den, säger SIF-tränaren Teddy Nordling.

HIFK vann matchen med 38–34 och Nordling säger att HIFK bevakade sin ledning i slutet utan större problem.

– Vi hade problem i försvaret och 38 insläppta mål är för mycket. 34 gjorda mål är förstås bra, men samtidigt hade vi också en del problem i anfallet, säger Nordling.

Jämnt i paus

Det faktum att matchen var jämn under långa stunder – och att Sjundeå ledde vid flera tillfällen – gör knappast förlusten enklare att smälta. Till exempel i första halvleken var det oftast SIF som ledde och i den 23:e minuten var ställninge­n 15–12 till gästerna. Men då vaknade HIFK och före halvleken var över hade hemmalaget kvitterat till 17–17.

– Första halvleken var bra, säger Nordling.

För SIF gäller det nu att ladda om för dagens seriematch mot ÅIFK i Åbo. Teddy Nordling säger att det är bra att följande match kommer snabbt.

– Det finns positiva saker som vi ska ta med oss från i dag och det är framför allt glöden i första halvleken.

?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? INGEN FINAL. SIF och Sten Maasalu ledde flera gånger mot HIFK, men klarade inte av att besegra Helsingfor­slaget.