Västra Nyland

KyIF nära poäng

- THOMAS SUNDSTRÖM

Kyrkslätt IF är kvar på noll poäng i FM-serien i damhandbol­l. På onsdagen kom den femte förlusten i följd då Grankulla IFK vann på hemmaplan med knappa 22–21.

KyIF kom nu till Grankulla som enda lag på noll poäng och med fyra raka förluster bakom sig. Även om serien är lång börjar poängbehov­et redan vara stort.

Kyrkslätt stod också bra upp mot hemmalaget GrIFK. Visserlige­n höll sig GrIFK i första halvlek oftast något eller några mål före, men KyIF hade hela tiden kontakt. I paus ledde GrIFK med 15–13.

I början av andra halvlek steg KyIF ännu till 16–16, men sedan var det slut på det roliga för gästernas del. Fem mål i följd av GrIFK betydde 21–16.

KyIF steg ännu till 21–18, men sedan stannade målfabrika­tionen upp för båda lagen i tio minuter. Johanna Degerths reducering till 21–19 med sex minuter kvar gav KyIF kontakt på riktigt och med två minuter kvar kvitterade Liisa Holopainen till 21–21.

Dramatik

Slutsekund­erna blev synnerlige­n dramatiska. Först fick Jessi Laasio i KyIF ett mål underkänt för stegfel, varpå GrIFK fick ett sista anfall och med bara någon sekund kvar gjorde Emma Wickström segermålet 22–21 från kanten.

– Det var jämnt. Jag tyckte att vi kanske varit värda någon poäng i dag, men det gick inte. Samtidigt gjorde vi mycket som var bra och vi är på rätt väg, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

I hemmalaget handlade det i anfallet mycket om Carolina Böckelman och Carolina Rehnberg. I Emma Wickström har man dessutom en intressant ytter.

Hos KyIF var Jessi Laasio och Johanna Degerth tongivande. Suvi Erhovaara kom till målet efter paus och gav då laget stadga.