Västra Nyland

Luciakandi­daterna i Ekenäs

Det går att rösta på lucia och bidra till insamlinge­n bland annat i banker, butiker, pastorskan­sliet, Ekenäs kyrka och Ekenäs församling­shem. Röstningen avslutas 25.11. Luciainsam­lingen stöder församling­ens julhjälp bland barn och vuxna på Ekenäs församli

-

1. Saga Erlin

Ålder: 16. Fritidsint­ressen: Ritar, sjunger, läser och spelar gitarr. Beskriv dig själv: Snäll, glad och positiv.

Vad betyder lucia för dig? Lucia sprider ljus och glädje och det är något jag väldigt gärna skulle vilja göra. Lucia betyder också gemenskap mellan såväl unga som gamla.

I framtiden: Jag vill göra människor glada. Jag vill få bort ojämlikhet mellan människor. Musikvitso­rd: 9.

Skola: Ekenäs gymnasium.

2. Alice Äbb

Ålder: 16. Fritidsint­ressen: Motionerar. Beskriv dig själv: Trivs i naturen och umgås gärna med vänner och djur.

Vad betyder lucia för dig? Lucia har alltid varit en vacker tradition. Lucia är ett ljus av hopp i de mörka tiderna och fyller mig med tro och hopp att vi, stora som små, kan göra gott i världen.

I framtiden: Jag drömmer om ett yrke som läkare, eller något liknande, och brinner särskilt för hoppet om att kunna bota cancer. Jag vill också bevara vår vackra jord och förhindra klimatuppv­ärmningen. Musikvitso­rd: 9.

Skola: Ekenäs gymnasium.

3. Isabelle Hällfors

Ålder: 17. Fritidsint­ressen: Ritar, sjunger, umgås med vänner och gosar med våra hundar, läser och ”kladdar” gärna i köket.

Beskriv dig själv: Positiv, har lätt till skratt, öppen och social. Vad betyder lucia för dig? Lucia är en fin tradition jag alltid firat med familjen och genom att sjunga med i luciakören. När lucia kommer vet man att det inte är långt till jul.

I framtiden: Jag vill inspirera andra till att vara sig själva och acceptera andra som de är. Musikvitso­rd: 9.

Skola: Ekenäs gymnasium.

 ?? FOTO: FOTOFABRIK­EN ??
FOTO: FOTOFABRIK­EN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland