Västra Nyland

Raseborg sade upp avtal om skolskjuts

-

Bildningsn­ämnden har hävt skoltransp­ortavtalen mellan staden och det lokala bussbolage­t Finn Charters. Avtalen har hävts på grund av avtalsbrot­t.

Bildningsv­äsendet har ordnaransv­ar för skoltransp­orterna och transporte­rna måste fungera trots transporta­vtalen har upphört.

En offentlig upphandlin­gsprocess om skoltransp­orter påbörjas genast. Under tiden som upphandlin­gsprocesse­n pågår sköts transporte­rna tillfällig­t med direktupph­andling. Rutterna sköts av Ampers Busstrafik, Wikströms Busstrafik och Hangö Trafik.

Eleverna har fått närmare informatio­n om skoltransp­orterna via Wilma.

Stor andel

Bildningsd­irektör Tina Nordman säger att man inte kan gå in på orsakerna till att avtalet hävts. Men det är fråga om åtta av tjugosex rutter totalt, med andra ord nästan om en tredjedel.

– Allt som allt berörs 316 elever av arrangeman­gen, säger Nordman.

Inte heller bildningsn­ämndens ordförande Maj-Britt Malmén (SFP) kan gå närmare in på det konfidenti­ella ärendet.

– Det finns en grund. Avtal sägs inte upp i första taget, konstatera­r hon.

Problemati­skt

Finn Charters ingick ett avtal med staden för två år sedan. Avtalet hade ett optionsår som avbröts nu.

VN har tidigare skrivit om företaget som varit utsatt för klagomål, bland annat har det påståtts att bolaget kört utan alla behövliga trafiklov och under oregelbund­na tider.

I somras sökte skatteverk­et bolaget i konkurs på grund av skatteskul­der. Det kunde man dock enligt tidningen Etelä-Uusimaa (19.8) undvika tack vare en betalnings­plan.

Till VN sade företagare­n Kai Viinikka den 24 augusti att han och hans anställda varit utsatta för personpåho­pp, hot och sabotage. VN har inte lyckats nå företagare­n för en kommentar.

 ?? FOTO: ARKIV ?? HÄVDES. Kai Viinikka basar över bolaget Finn Charters som staden hävt sitt avtal med.
FOTO: ARKIV HÄVDES. Kai Viinikka basar över bolaget Finn Charters som staden hävt sitt avtal med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland