Västra Nyland

SIF tillbaka på rätt spår – ÅIFK slogs enkelt

- JESPER SUNDSTRÖM

Sjundeå IF vann fredagens match mot Åbo IFK. SIF tog kommandot från start och tappade aldrig sitt försprång.

I onsdags förlorade SIF sin semifinalm­atch i cupen och då sade tränaren Teddy Nordling att det är en bra sak att matchen mot ÅIFK kommer snabbt. I fredags var det dags för bortamatch­en mot Åbolaget och det gick bra – SIF vann med klara siffror.

– Den stora skillnaden i dag var hur vi spelade i försvaret. Samtidigt är ÅIFK så klart ett annat lag än HIFK och ÅIFK har kanske inte en likadan skottstyrk­a som HIFK, säger Nordling.

Gästerna gjorde matchens första mål och under den första kvarten ledde SIF oftast med flera än ett mål. Före halvleken var över hade SIF:s försprång ökat till 16–11.

– Vi stod för en gedigen försvarsin­sats och tack vare det fick vi flera kontringsm­öjligheter. I början av matchen missade vi några frilägen, men efterhand fick vi bättre utdelning på våra skott, säger Nordling.

Inte heller i andra halvleken klarade ÅIFK av att störa SIF och gästerna tog till slut en bekväm seger. Efter ungefär 40 minuter ledde SIF med 23–16 och tio minuter senare var ställninge­n 28–21 till gästerna.

När matchen var över hade SIF vunnit med tio mål, eller med 35–25 om man så vill. Nordling konstatera­r att laget stod för en stabil insats och han säger att SIF:s spelnivå egentligen aldrig sjönk.

SIF:s bästa målskytt den här gången var Ott Varik med sju fullträffa­r.

– Ott var bra i dag, men det gällde också Alexander von Numers. Jag kan inte säga någonting annat än att de skötte sina uppgifter.

Intressant match

För SIF fortsätter serien i morgon med en bortamatch mot BK-46. Karislaget vann också på fredagen och BK har tio poäng. SIF har åtta poäng.

– Förstås var det bra att vi vann

i dag så att vårt självförtr­oende är stärkt inför onsdagens match. Nivån på motståndet kommer att vara högre än i dag, säger Teddy Nordling.

?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? KLAR SEGER. Alexander von Numers och SIF besegrade ÅIFK på fredagskvä­llen. von Numers gjorde sex mål.