Västra Nyland

Tudelad match för BK i Pargas

BK tog den planenliga storsegern mot Pargas IF på bortaplan, men under ungefär tjugo minuter mitt i matchen såg det ut som att hemmalaget Piffen faktiskt bjöd upp till match. Segersiffr­orna skrevs till 22–34 (10–16).

- MIKAEL HEINRICHS sport@vastranyla­nd.fi

Karislaget skötte första tian 6–2 och andra tian 7–1 – och i det skedet verkade de flesta av de 215 på läktaren i PIUG-hallen fundera på om det egna laget ens skulle komma upp i tio mål i hela matchen.

BK:s kontringar och halvsnabba anfall fungerade bra medan PIF-keepern Ville Nordqvist inte hade mycket att säga till om.

Nivån kastade för mycket

I slutet av första halvlek kom däremot en svacka som räckte ungefär tio minuter in på andra halvlek. Piffen plockade in storskytte­n Jane Jancev som fick inleda matchen på bänken.

BK förlorade den sista tiominuter­sperioden i första halvlek med 1–7 och man gick till pausvila vid för hemmalaget respektabl­a 10–16.

– Vi tappar koncentrat­ionen och gör helt enkelt inte de grejer vi kommit överens om, konstatera­de sexmålssky­tten Robin Sjöman som valdes till matchens bästa spelare

Säkkinen på hugget

Som vanligt var det Sebastian Säkkinen som var målfarliga­st i BK-46, den här gången blev det nio mål och saldot på sex matcher är nu 40 fullträffa­r. Många av Säkkinens mål kom igen på de snabba kontringar­na.

– Litet överraskad­e blev vi av att deras vänsterbac­k Jancev inledde på bänken, eftersom vi hade förberett oss på att ta honom. Min egen insats var väl okej, men inte riktigt på topp, sade Sjöman.

Jancev gav skrämselhi­cka

I början av andra halvlek hämtade Jancev ännu upp hemmalaget till 1216, men längre än så räckte inte Piffens bränsle. BK hittade igen den röda tråden och fokus. Tränaren Mikael Källman var inte helt nöjd med det egna lagets insats.

– Mest av allt grämer det mig att vi spelade så ojämnt i matchen. Vi bytte rätt friskt och nivån kastade för mycket mellan perioderna.

Det snabba spelet fungerade, men då BK tvingades spela mer stationärt såg det tidvis trögt ut.

– Vi sprang in ganska många snabba mål, men mot deras försvarsmu­r borde vi ha spelat ännu enklare, eftersom de låg ganska lågt. Där saknade vi tempo, helt klart, medgav Källman.

Fokus på Sjundeå

Källman medger att fokus redan nu ligger på Sjundeåmat­chen på onsdag.

– Vi har en del skadebekym­mer just nu, då två vänsterytt­rar och en mittnia saknas, men på onsdag har vi en viktigare match. Därför valde jag att vädra bänken i kväll, sade Källman.

 ?? SUNDSTRÖM
FOTO: THOMAS ?? MÅLSKYTT. Sebastian Säkkinen var BK:s bästa målskytt i segermatch­en i Pargas. Saldot blev nio mål.
SUNDSTRÖM FOTO: THOMAS MÅLSKYTT. Sebastian Säkkinen var BK:s bästa målskytt i segermatch­en i Pargas. Saldot blev nio mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland