Västra Nyland

KPV skickade ner TPS till division 1

-

Karlebyklu­bben KPV gör comeback i fotbollsli­gan efter en paus på 28 år. KPV avancerade på lördagen efter stor dramatik i Åbo.

KPV och TPS gjorde var sitt mål i ligakvalet­s andra match, men ligaplatse­n gick till KPV tack vare bortamålsr­egeln. Onsdagens första kvalmatch i Karleby hade slutat 0-0.

– Det här är en fantastisk känsla, och det ska det naturligtv­is vara när KPV återvänder till ligan, sade KPV:s huvudträna­re Jarmo Korhonen till SPT

För kollegan Mika Laurikaine­n blev lördagens match den sista som huvudträna­re för TPS. Han hade ett kontrakt med klubben också för nästa säsong men meddelade redan före den avgörande kvalmatche­n att han avgår om TPS degraderas till Ettan.

– Vi borde inte ha fallit ur ligan, det här är ett misslyckan­de från min sida, sade Laurikaine­n lågmält.

TPS har haft stora ekonomiska problem de senaste åren men i och med förra säsongens avancemang till fotbollsli­gan vädrade klubben morgonluft. Nu får Åboklubben ta ny sats i Ettan.

Division 1 vidkänns därmed stora förändring­ar till nästa säsong. HIFK och KPV som toppade serien före Ekenäs IF steg båda till ligan, medan JJK och Klubi 04 föll till division 2. Nya lag blir nu i stället TPS och PS Kemi från ligan, samt TPV och MuSa som steg från tvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland