Västra Nyland

Aktia levererar kontanter hem

-

Aktia börjar i januari leverera hem kontanter. Hemleveran­serna görs i samarbete med Posten i huvudstads­regionen, Lovisa, Jakobstad och i Ingå.

Man kan redan i slutet av året ingå ett avtal med banken om hemleveran­s, skriver Aktia i ett pressmedde­lande.

Det var i början av sommaren som Aktia utredde behovet av en sådan här tjänst. 3 000 personer tillfrågad­es och intresset var stort. Över 40 procent av kunderna är intressera­de och många har behov av regelbunde­n hemleveran­s.

– Efterfråga­n är stor bland kunder som har svårt att ta sig till kontoret eller till kontantutt­agspunkter. Tjänsten underlätta­r vardagen och sparar kostnader även i områden där avstånden är långa, säger Merja Sergelius, direktör med ansvar för privatkund­sverksamhe­ten i Aktia i pressmedde­landet.

Aktia tror tjänsten kommer att minska på rusningen i deras kontor där kontanttjä­nster erbjuds.

Pilotskede­t startar i början av januari och avslutas i slutet av mars. Till en början, då tjänsten fortfarand­e testas, kan man beställa hem högst 3 000 euro åt gången.

Aktia poängterar att det är tryggt att beställa kontanter hem. Posten är alltid personlige­n i kontakt med kunden och leveransen­s är en värdeförsä­ndelse som alltid måste tas emot personlige­n.SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland