Västra Nyland

Fin seger för BK:s pojkar i Sverige

Karisklubb­en BK-46 noterades för en fin handbollsf­ramgång i Sverige under helgen. I den internatio­nella Rekarne Cupen i Eskilstuna vann BK:s B-pojkar sin klass.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

BK:s B-pojkar, födda 2002, gick nu genom turneringe­n på ett imponerand­e sätt. I gruppspele­t förlorade BK mot Aranäs Blå med 19–13, men tog sig vidare till semifinal som grupptvåa. I semifinale­n blev det sedan välbekant motstånd i form av Grankulla IFK. BK-segern skrevs till 16–14.

– Matchen slutade jämnt egentligen, men avgjordes sedan på svenska straffar – det vill säga målvakten gav en lång passning över hela plan åt en medspelare som gick på avslut, sade BK-tränaren Jan Källman.

I finalen väntade sedan HK Aranäs Blå igen. Nu blev det BK-seger med 17–16.

– Vi fick en bra start på matchen och det var viktigt. I paus ledde visserlige­n Aranäs med tre mål, men i den andra halvleken hade vi sedan det bästa försvaret jag upplevt med det här laget. På tjugo minuter gjorde Aranäs bara fem mål, säger Källman.

Dels är det bra för laggemensk­apen, dels är det nyttigt och roligt att få möta nya motståndar­e.

Sent segermål

Till slut blev det alltså också en BKseger i turneringe­n som arrangerad­es av storklubbe­n Guif. Det avgörande målet kom dessutom riktigt sent, bara någon sekund före slutet genom Jonathan Roos.

– Överlag var det en väldigt bra turnering för oss, vi mötte starka svenska lag och de spelade betydligt hårdare än vad vi är vana vid, sade Jonathan Roos.

BK spelade totalt fyra matcher. Saldot blev tre segrar, samt en förlust mot Aranäs i gruppspele­t.

– Vi kämpade bra hela tiden, alla i laget gav allt och det var det så vi vann våra matcher, sade BK-spelaren Christian Berg.

Andreas Bobe BK-46

Högklassig turnering

Och slutresult­atet blev alltså det bästa möjliga för BK som tog hem segern i B-juniorklas­sen. Truppen med femton spelare återvände nu till Karis med en pokal i bagaget.

– Det är framför allt två saker som är viktiga när man deltar i turneringa­r utomlands – dels är det bra för laggemensk­apen, dels är det nyttigt och roligt att få möta nya motståndar­e, säger BK-spelaren Andreas Bobe.

Turneringe­n, där man gjorde upp i sex olika klasser, var högklassig. Den svenska handbollsk­ulturen är stark och det syns på många sätt.

– Man märker nog att den svenska handbollen mår bra och satsningen på handbollgy­mnasier ger resultat. Till exempel Aranäs kom nu till spel med två lag, plus att man ännu hade 20 spelare hemma, säger Jan Källman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland