Västra Nyland

Ännu en lyckad expansion

- ALEXANDER EKELUND vnred@vastranyla­nd.fi

World of Warcraft lyckas fortfarand­e fängsla och underhålla efter 14 år, skriver Alexander Ekelund.

World of Warcraft: Battle for Azeroth. Format: PC, Mac. Åldersgrän­s: 12. Betyg:

Jag befarade faktiskt att jag för första gången sedan World of Warcraft släpptes 2004 inte skulle orka ta mig igenom en expansion. Att det skulle bli en gång för mycket – min djupa kärlek till spelet och dess universum till trots.

Jag hade naturligtv­is fel. Egentligen borde jag inte ha tvivlat med tanke på hur många gånger ”WoW” redan lirkat in mig i sitt grepp, och förtjänste­n kan återigen tillskriva­s Blizzards till synes outtömliga kärlek, omsorg och respekt för spelet och dess följe.

Battle for Azeroth är narrativt och tematiskt en återgång till den Alliance- och Horde-konflikt som alltid utgjort stommen i Warcraft – med en rad händelser som ånyo eldar på ”vi mot dem”-känslan. Man hör sällan de orden i positiva ordalag, men här är det precis den krydda som behövs för att skapa förnyad nerv och spänning.

Med flertalet nya moment nedrörda i smeten, genomgåend­e stark atmosfär och en sedvanligt utsökt miljö- och karaktärsd­esign lyckas Battle for Azeroth åter koppla greppet om mig och inte sällan hålla mig fast i timmar åt gången. Lite mer variation och påhittighe­t i uppdragen hade inte skadat emellanåt, men överlag håller den beprövade och under många år förfinade formeln så hög klass att man liksom sveps med. Och det är ju trots allt mycket av en expansions själva funktion – att leverera mer av det goda.

Battle for Azeroth är kort sagt ännu ett styrkebesk­ed för World of Warcraft, som så här 14 år senare fortsätter att byggas ut och vidareutve­cklas med värdighete­n i behåll.

 ??  ?? NYA INSLAG. Island Expedition­s där respektive fraktion slåss om värdefulla tillgångar till havs, och de massiva slagen Warfronts är några av nyheterna i expansione­n.
NYA INSLAG. Island Expedition­s där respektive fraktion slåss om värdefulla tillgångar till havs, och de massiva slagen Warfronts är några av nyheterna i expansione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland