Västra Nyland

BK-damerna tog hem derbyt mot Sjundeå IF

Kampen om de två sista semifinalp­latserna i damhandbol­l jämnade ut sig avsevärt på lördagen. BK-46:s seger över Sjundeå IF hemma i Karis med 32–28 kan visa sig bli viktig.

-

BK och SIF möttes nu för tredje gången – och för andra gången i serien – den här säsongen och i vanlig ordning var det länge jämnt. Med tanke på en plats bland de fyra bästa stod betydligt mera på spel för BK som definitivt behövde en seger.

BK tog också den segern tack vare en stark avslutning. Tio minuter in på andra halvlek ledde BK med 21– 20, men efter det handlade det mest om hemmalaget.

– Vi fick fason på spelet och draget med att punktmarke­ra Valeria Kirillova i SIF bet nog bra, sade BK-tränaren Mathias Lindén.

– Vi gjorde alltför många tekniska fel, det hade vi inte haft råd med. Samtidigt märker man att vi har ett ungt lag, det hör litet till, sade SIFtränare­n Taavi Tibar.

BK vände och vann

Inledninge­n var jämn, men BK stod också för en stark och viktig upphämtnin­g i slutet av första halvlek då 13–16 blev 16–16 till paus.

Så långt hade det handlat mycket om tre backar – Sirja Lassinharj­u-Heinonen och Jannica Kullberg i BK, samt Madeleine Lindholm hos gästerna. Däremot hade båda lagen svårt att få försvaret att hålla.

I andra halvlek kopplade sedan BK greppet då 19–19 blev 24–20. Inte minst Jannica Kullberg steg då fram genom att göra så viktiga 22–20 och 23–20. En annan matchhjält­e blev Nicolina Fredrikson som gjorde 29–25 och 30–25 på två viljemål.

BK vann till slut med 32–28. BK stod för en bra match och speciellt Sirja Lassinharj­u-Heinonen och Jannica Kullberg var nog så viktiga. Nicolina Fredriksso­n steg fram när det behövdes och Rebecka Adolfsson spelade stabilt i målet.

I SIF var det mera ojämnt. Madeleine Lindholm och Roosa Penttinen i målet gjorde definitivt sitt, medan Matilda Sjöstedt och Maria Barck glimtade till.

Jämnt

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ??
 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? MÖTE. Daria Kaganets i SIF utmanar Sirja Lassinharj­u-Heinonen som var den som visade vägen för BK i segermatch­en mot SIF.