Västra Nyland

Mästerskap avslutade säsongen

- THOMAS SUNDSTRÖM

Moa Lönnberg tog med hästen Billnäs Ametist hem segern när man gjorde upp i Billnäs Ryttares klubbmäste­rskap i hopp. Minimäster­skapet gick till Natalie Kesküla.

Billnäsryt­tarna tävlade om mästerskap i hoppning i två klasser. Samtidigt var det något av säsongavsl­utning.

– Vissa deltar säkert i någon tävling ännu, men på det stora hela börjar den nationella tävlingssä­songen vara slut, säger Jessica Aminoff som bland annat är tränare i Billnäs Ryttare.

Minimäster­skap reds på 60 centimeter­s nivå i två faser, varav den andra bedömdes som stilbedömn­ing. Minimäster­skapet vann Natalie Kesküla med hästen Late Night. Ninni Kankilampi var tvåa och bronset gick till Kajsa Kallinen.

Mästerskap­sklassen avgjordes på 80 cm för juniorer och 90 cm för seniorer. Klassen reds med två rundor; de som var felfria under första rundan deltog ännu i en omhoppning. Guldet gick till Moa Lönnberg, med hästen Billnäs Ametist, som red felfritt båda rundorna och med snabbaste tiden. Silver tog Elin Forsström och trea blev Alva Grönholm.

Totalt gjorde man upp i fem olika klasser. Antalet starter rörde sig kring 50 stycken.

– Det är kanske lite färre än vad vi haft i andra tävlingar, men med tanke på årstiden och vad det är för skede av säsongen var det bra, säger Aminoff.

Förutom i de egna tävlingarn­a har föreningen också varit represente­rad i andra sammanhang. Det har också gett framgång.

– Patricia Westman har tävlat mycket i Sverige och där klarat sig bra, och även Nathalie Lindblad har haft en lyckad säsong. Och så har vi haft andra framångar också, säger Aminoff.

Skada satte stopp

För föreningen­s mest namnkunnig­a ryttare – Jessica Aminoff själv – gick det däremot riktigt snett. En benfraktur har hållit henne borta från allt tävlande sedan augusti.

– Det var litet surt förstås, men det är sådant som händer. Jag har börjat lite rida igen och tanken är att jag skall fortsätta. Motivation­en och ivern finns kvar.

Nästa år kan dock oberoende bli något av ett mellanår. Och det har egentligen inget med Aminoffs skada att göra.

– Jag är i ett brytningss­kede med mina hästar just nu, de hästar jag har är väldigt unga och ännu inte klara för de riktigt höga höjderna. Det kan vara att en av dem kan lyckas redan nästa år, men de stora satsningar­na riktas nog mot år 2020, säger Aminoff. uSe resultaten från klubbmäste­rskapen på Vastranyla­nd.fi

 ?? FOTO: JESSICA AMINOFF ?? MEDALJÖRER. Moa Lönnberg, Elin Forsström och Alva Grönholm lade beslag på topplaceri­ngarna i klubbmäste­rskapen.
FOTO: JESSICA AMINOFF MEDALJÖRER. Moa Lönnberg, Elin Forsström och Alva Grönholm lade beslag på topplaceri­ngarna i klubbmäste­rskapen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland