Västra Nyland

Dålig första halvlek sänkte HIK

- JESPER SUNDSTRÖM

Hicken förlorade söndagens bortamatch mot Atlas. Tränaren Petter Forsström är inte nöjd med första halvleken.

HC HIK har haft en tung säsong. På söndagen var Atlas för svårt på bortaplan och Vandalaget tog kommandot från start. Laget behövde knappa tio minuter på sig för att leda med 5–1 och i den 18:e minuten gjorde Atlas sitt tionde mål.

Vid det tillfället var ställninge­n 10–3, men mot slutet av halvleken lyckades Hicken aningen bättre i målskyttet. När halvleken var över ledde Atlas med 15–9.

– Inställnin­gen var inte tillräck- ligt bra i första halvleken och det var någonting som vi diskuterad­e i paus. Samtidigt är det också svårt att förstå varför det är så här i en match som vi kunde ha haft chanser att vinna, säger Petter Forsström.

Hemmalaget bevakade sitt försprång i andra halvleken och Hicken var egentligen aldrig nära att få en upphämtnin­g till stånd. Vid ett tillfälle låg gästerna visserlige­n endast under med fyra mål, men då gjorde Atlas mål och utökade ledningen.

– I andra halvleken spelade vi bättre och lyckades också i målskyttet. Men det är svårt att spela när man ändå ligger under med ungefär fyra mål hela tiden, säger Forsström.

Hicken föll till slut med 28–22 och förlorat har sju seriematch­er på raken, eller alla den här säsongen om man så vill.

– Det fanns nog egentligen ingenting i Atlas spel som borde ha överraskat någon i dag, det handlade i huvudsak om att det egna spelet inte riktigt var där det borde vara. Gheorge Safroni hade visserlige­n ett farligt skott och det fick vi inte riktigt under kontroll, säger Forsström.

Det finns inte mycket som talar för att förlustsvi­ten bryts när det är en ny match på onsdag. Den spelas mot serieledan­de Cocks.

– Vi har en träning före matchen och efter det ska vi ladda om. Förhoppnin­gsvis kan vi spela en bra match, säger Petter Forsström.

 ?? SUNDSTRÖM
FOTO: THOMAS ?? NY FÖRLUST. Mathias Sandblom och Hicken höjde nivån efter paus, men det räckte inte.
SUNDSTRÖM FOTO: THOMAS NY FÖRLUST. Mathias Sandblom och Hicken höjde nivån efter paus, men det räckte inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland