Västra Nyland

Härlig vändning av Knights mot HIFK

I två perioder var FBC Raseborg illa ute mot tabelljumb­on HIFK i innebandyn­s division 2, men en mäktig tredje period säkrade segern i fredagens match i Påminne. Slutsiffro­rna skrevs 11–7.

-

Förutom i förlustmat­chen mot LoSB har Knights hemmamatch­er varit mycket sevärda inför en högljudd publik. Nu krigade man till slut mot ett spelskickl­igt HIFK vars placering som tabelljumb­o verkar aningen missvisand­e.

Första perioden slutade 2–2 efter att Rasmus Hellström och Teemu Manninen nätat för Knights. Det resultatet ska man vara nöjd med, för målvakten Teppo Toivola storspelad­e och stod för flertalet riktigt svettiga räddningar.

Andra perioden slutade 3–4 då HIFK anförda av utomordent­ligt skickliga Ville Räikköläin­en tog över matchen. Knights fick dock ett psykologis­kt viktigt mål då Teemu Ahokas sköt in 5–6 med futtiga sex sekunder kvar av perioden. De övriga hemmamålen gjorde Daniel Forsell och Henrik Himmelroos.

Valuta för hela pengen

Tredje perioden var sedan riktigt sevärd med många mål och många utvisninga­r. Knights stora matchhjält­e blev Daniel Forsell som i vanliga fall inte utmärker sig som den stora målskytten. Han fullbordad­e sitt hattrick då han gjorde både 9–6 och 10–7.

– Jag gjorde väl ett hattrick i division 5 för två år sedan, men jag har aldrig gjort mer än ett mål i en match för Knights. Visst är det roligt att göra tre mål, men det är ändå det som står på resultatta­vlan som är det viktigaste, säger en glad Daniel Forsell och pekar mot ljustavlan.

4–6 blev alltså 9–6 efter mål av i tur och ordning Teemu Ahokas, Aku Leino, Rasmus Hellström, Tee- mu Manninen och Daniel Forsell. Knights fick en dubbelutvi­sning vid ställninge­n 9–6 då Patrick Juntunen och Jami Veijalaine­n åkte ut med 5 minuter kvar att spela och HIFK en gyllene chans, men förutom Ville Räikköläin­ens enorma kanonskott till 9–7, kunde gästerna inte knappa in på försprånge­t.

Man tog ut målvakten och spelade med 6 mot 3, men i det skedet steg Knights Teemu Manninen och