Västra Nyland

KyIF gav Dicken en match

- THOMAS SUNDSTRÖM

Kyrkslätt IF:s damer fick inkassera en ny förlust i FM-serien, men lördagens match var ändå ett steg framåt. Topplaget Dickens vann med 25–22.

När de två lagen möttes i Kyrkslätt i september vann Dicken med hela 32–13, men nu blev det en helt annan matchbild. Visserlige­n var det Dicken som höll sig före, men KyIF hade kontakt och i början av andra halvlek reducerade Jessi Laasio till 16–14.

Därifrån ryckte dock Dicken loss till 21–15 och det visade sig bli avgörande. I slutet spelade KyIF bra, men kom aldrig närmare än till två måls underläge. Dicken vann till slut med 25–22.

– Det var en bra och fartfylld match och vi har helt klart gått framåt som lag. Tyvärr hade vi en svacka i början av andra halvlek och kom inte ikapp efter det. Vi visste om mot- ståndarens svagheter, men kunde inte utnyttja dem tillräckli­gt, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

För Dicken gjorde Malena Heikkinen sju mål. I KyIF var Jessica Laasio bästa målskytt med sex mål, medan Liisa Holopainen sekunderad­e med fyra mål.

– Det att vi fått med Adriana Jakimova som speluppläg­gare har fungerat som en injektions­spruta, sade Tomas Mecklin.

I tabellen är dock KyIF sist med sina noll poäng. Närmast framför sig har man BK-46 på fyra poäng och det är just Karislaget BK som KyIF möter på torsdag kväll i hemmahalle­n i en viktig match.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? NYTTIG. Adriana Jakimova spelade bra för KyIF.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM NYTTIG. Adriana Jakimova spelade bra för KyIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland