Västra Nyland

Viktiga poäng för SIF-damer

Sjundeå IF:s handbollsd­amer tog två synnerlige­n viktiga poäng i FM-serien på onsdag kväll. Hemmamatch­en mot Grankulla IFK slutade 21–20.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Även om damserien är liten, med bara sex lag, kan man inte klaga på spänningen. I toppen gör HIFK och Dicken i vanlig ordning upp och om de två återståend­e semifinalp­latserna för sedan åtminstone SIF, GrIFK och BK-46 en hård kamp. Också KyIF kan ännu blanda sig i den kampen, men då gäller det för Kyrkslätts­damerna att börja vinna sina matcher.

Inför onsdagens match kom SIF och GrIFK båda till spel med fem poäng efter att ha spelat oavgjort i den första inbördes matchen i oktober. GrIFK har över huvud taget haft en förmåga att plocka poäng när man haft chansen – de övriga fyra poängen hade kommit i två segrar med ett mål över BK-46 och KyIF.

Jämnt igen

Och visst var det jämnt också nu. I första halvlek ledde SIF visserlige­n redan med 7–4, men GrIFK svarade med sin bästa period för dagen. Efter att först ha gjort fyra mål på 24 minuter gjorde man plötsligt lika mål inom loppet av tre minuter.

GrIFK ledde därmed med 8–7, men SIF avslutade halvleken med två mål och ledde 9–8 i paus. Därifrån fortsatte man sedan i andra halvlek och efter sex minuters spel var ställninge­n 13–8 sedan GrIFK inte fått stopp på SIF:s distanssky­tte.

SIF ledde redan med 16–10, men GrIFK kom också nu igen. Fyra mål i följd betydde 16–14 och det var match igen. Slutet blev sedan spännande, men SIF höll undan och Saara Lehtolas 21–18 blev tämligen avgörande.

– Förstås är det skönare att gå vidare med en seger efter en sådan här match. Samtidigt har vi en märklig förmåga att göra det svårt för oss själva, sade SIF-tränaren Taavi Tibar.

Viktiga spelare

I hemmalaget SIF var Roosa Penttinen i målet tillsamman­s med Valeria Kirillova och Madeleine Lindholm de bärande krafterna. Bäst i GrIFK var Matilda Ohvo.

– Försvarsmä­ssigt gör vi det bra och det är kanske det vi lever på. I anfallet har vi det däremot svårare, sade Tibar.

FM-serien fortsätter för SIF:s del den 9 december. Då står en ny viktig match på programmet, den här gången mot KyIF i Kyrkslätt. uKyIF spelade hemma mot BK46 i går kväll. Läs om matchen på Vastranyla­nd.fi

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? VIKTIG. Madeleine Lindholm stod för sex mål i matchen mot GrIFK.