Västra Nyland

Italiensk spelare till HIK:s ligalag

-

– Vi är överens med spelaren och allt är i princip klart. Det enda vi väntar på är hans spelrättig­heter från Norge.

Det säger Janne Sarpoma som är ordförande för HC HIK angående en ny förstärkni­ng till FM-ligalaget i herrhandbo­ll. Den handlar om den 25-åriga italienska linjespela­ren Francesco Lodato som inledde sin säsong i norska Tynset IF.

– Laget drog sig dock ur serien och därmed kunde spelarna söka sig vidare. Därför öppnades den här möjlighete­n och vi är glada över att Francesco kom hit. Han har redan tränat med oss, säger Janne Sarpoma.

Nu inväntar man hans spelrättig­heter. Sarpoma tror och hoppas att italienare­n är spelklar till nästa lördag och den viktiga bortamatch­en mot Pargas IF.

– Men här kan vi bara vänta och se, säger Sarpoma.

För lagets del är det förstås välkommet med en spelare till. Säsonguppt­akten har varit tuff med åtta raka förluster.

– Det är förstås tungt, men ser man på onsdagens match mot Cocks var den verkligen hoppingiva­nde. Samtidigt är det klart att vi har en liten trupp och vi har sett oss om efter nya spelare under hela hösten. Nu nappade det, säger Sarpoma. Är truppen nu klar i och med Francesco Lodatos ankomst?

– Man skall nog aldrig säga aldrig i de här frågorna, man vet aldrig vad som kan dyka upp, säger Janne Sarpoma.

Hoppingiva­nde förlust

Det blev en förlust, men HC HIK:s handbollsh­errar gjorde vad de kunde på onsdag kväll. Topplaget Cocks vann FM-ligamatche­n i Hangö med 31–20.

Seriejumbo­n FC HIK fick nu besök av regerande mästaren Cocks och det var förstås aldrig någon fråga om hur det skulle gå. Trots att Riihimäkil­aget Cocks – som under helgen tog sin första seger i Champions

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? STARK. Linus Sandblom gjorde en bra match mot Cocks.Intressant fortsättni­ng
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM STARK. Linus Sandblom gjorde en bra match mot Cocks.Intressant fortsättni­ng

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland