Västra Nyland

Vattentorn­et är farligt och ska rivas

- PAAVO RANTALAINE­N

Vattentorn­et i Kyrkslätt centrum är en säkerhetsr­isk. Det ingärdade området runt tornet har utvidgats av säkerhetss­käl.

Enligt nuvarande bedömning rivs vattentorn­et i februari. Vattentorn­ets konstrukti­oner är så dåliga att rivningen har fördröjts och nu får man inte röra sig i närheten av tornet, meddelar Kyrkslätts Vatten.

Gångvägarn­a som leder till tornet är stängda och varningssk­yltar har satts upp.

Planeringe­n av en ny vattencist­ern på marken eller ett mera traditione­llt vattentorn har inletts. Byggarbete­t inleds enligt planerna nästa år och den nya vattenrese­rvoaren på samma plats som det nuvarande tornet skall vara färdig 2020.

Vattentorn­et i centrum är byggt 1973. Tornet är cirka 21 meter högt och i våras befanns det vara i så dåligt skick att man beslöt riva det.

Kan bli avbrott

Det blir en exceptione­ll tid för vattenförs­örjningen i Kyrkslätt när tornet rivs. Den har man förberett sig på genom att stärka vattennäte­t. Vattenlinj­erna och vattenförs­örjningsag­gregaten förnyas bland annat i Jorvas, Jungfruber­get och Hindersby.

Vattenanvä­ndarna kan märka förändring­arna i och med att vattentryc­ket är instabilt. Det är möjligt att man också måste stänga vattenutde­lningen temporärt. I mån av möjlighet informerar vattenverk­et om reparation­sarbetet i förväg.

 ?? FOTO: PAAVO RANTALAINE­N ?? RASRISK. Vattentorn­et i Kyrkslätt är i så dåligt skick att det är farligt att röra sig i närheten.
FOTO: PAAVO RANTALAINE­N RASRISK. Vattentorn­et i Kyrkslätt är i så dåligt skick att det är farligt att röra sig i närheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland