Västra Nyland

Det blir en spännande handbollsv­år

-

Herrarnas FM-liga har i stort sett nått halvvägs och på ett sätt har det gått ganska som väntat. Å andra sidan är läget synnerlige­n intressant och mycket talar för att handbollsv­åren kan bli riktigt spännande.

Det att topptrion skulle bestå av Cocks, Dicken och BK-46 är ingen överraskni­ng, men däremot har det kanske trots allt varit jämnare än väntat. Det att lagen har olika poängtal beror främst på att Cocks har några restmatche­r kvar att spela, men ser man på antalet tappade poäng är det exakt lika – det vill säga två per lag. Och det har dessutom skett efter att man spelat i kors på allvar efter att – i tur och ordning – Dicken besegrade Cocks som besegrade BK-46 som besegrade Dicken.

QSå gott som allt talar väl också för att det blir just de här tre lagen som gör upp om medaljerna i vår och även om Cocks just nu ligger ”bara” på en tredje plats i serien är det nog fortsättni­ngsvis Riihimäkil­aget som är den stora guldfavori­ten. Hösten gick mest på Champions Leagues villkor, men i fortsättni­ngen kan man koncentrer­a sig mera på det inhemska seriespele­t. Hålls Nico Rönnberg skadefri lär han lär lotsa Cocks till ett nytt guld.

Men litet får Riihimäkil­aget se upp. I fjol var Cocks slitet och då bjöd Dicken på tufft motstånd i finalerna. Drumsölage­t har heller inte blivit sämre sedan dess och även om man fortsätter sitt Europaspel så är matchanhop­ningen långt ifrån vad Cocks haft under hösten.

Och så finns förstås Karislaget BK som i våras fick ge sig mot Dicken i semifinale­rna, mycket på grund av att man inte kunde matcha starka Tadas Stankevici­us på Dickens linje. Nu har man den pjäsen i form av Robin Sjöman som med marginal vann matchen i matchen mot Stankevici­us när lagen möttes för en vecka sedan i Karis.

QQQTDet att topptrion skulle bestå av Cocks, Dicken och BK-46 är ingen överraskni­ng, men däremot har det kanske trots allt varit jämnare än väntat.

Om den fjärde platsen i den övre slutserien för sedan Sjundeå IF en hård kamp mot kamratlage­n från Helsingfor­s och Grankulla. De tre lagen ligger nu inom två poäng och de inbördes matcherna kommer att bli synnerlige­n viktiga. Inte minst i HIFK–SIF som spelas precis före julpausen står mycket på spel – med en hemmaseger tar nuvarande seriefyran HIFK ett långt steg mot den övre slutserien, medan SIF, som nu är en poäng HIFK efter just nu, har möjlighete­n att vända på ordningsfö­ljden.

Där som det inte alls är spännande är i kön för där ligger HC HIK med noll poäng på tio matcher. Visserlige­n skall HIK ännu möta två av huvudkonku­rrenterna – Atlas och PIF – på hemmaplan, men inte ens två segrar där behöver ge en plats i den nedre slutserien. Men å andra sidan skulle redan en seger vara ett stort steg framåt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland