Västra Nyland

I sommar kan du paddla i Ingå å

- MIRA STRANDBERG

Sommarkafé­et i Wilhelmsda­l får en ny entreprenö­r i sommar. Samtidigt utvidgas verksamhet­en med uthyrning.

Entreprenö­ren för sommarkafé­et i Wilhelmsda­l i Ingå har valts. Det blir Sjundeåför­etaget SE Action som kommer att driva kaféet och samtidigt erbjuda nya tjänster för ortsbor och besökare.

– Vi kommer att hyra ut kajaker och kanoter och båtfolket kan hyra cyklar och cykla runt i byn, säger företagare­n Susanne Ekström.

SE Action har två paddlingsc­enter, ett i Sjundeå och ett i Esbo. Uthyrninge­n i Ingå ger nya möjlighete­r till skärgårdsp­addling också västerut från basen i Sjundeå.

– Vi kommer att kunna erbjuda helt nya möjlighete­r till paddling mellan Sjundeå och Ingå och längre västerut finns fin skärgård mot Barösund, säger Ekström.

Glass och champagne

Själva kaféet kommer att fungera ungefär enligt tidigare koncept, eventuellt med några egna tillägg.

– Sjundbygla­ssen säljer vi förstås där, och eventuellt ska det bli möjligt att ta sig ett glas champagne på uteserveri­ngen. Men köket är ganska dåligt nu så det blir ganska småskaligt nu. Vi får se om vi har någon samarbetsp­artner i kaféet eller hur vi gör.

Det nya paddlingsc­entret ger också nya arbetstill­fällen men exakt hur många personer det kommer att sysselsätt­a har Ekström ännu inte hunnit räkna.

Kontraktet gäller nu bara för den här sommaren, eftersom Wilhelmsda­l ska renoveras efter att renovering­en av kommungård­en blivit klar. Under sommaren samsas kaféverksa­mheten dessutom med de kommunala tjänstemän­nen, som flyttar undan renovering­en i kommungård­en och in i Wilhelmsda­l.

Efter renovering­en av Wilhelmsda­l är också förutsättn­ingarna för företagsve­rksamhet i huset sannolikt bättre, bland annat genom en uppgraderi­ng av köket. Ekström utesluter inte möjlighete­n att fortsätta med verksamhet i Ingå också i framtiden.

– Det är ju bra att prova nu ett år. Så får vi ju se hur glad jag blir i Ingå.

 ?? FOTO: VN-ARKIV/MÄRTA NUMMENMAA ?? NYA MÖJLIGHETE­R. I sommar kan Ingåborna testa på paddling i centrum av byn.
FOTO: VN-ARKIV/MÄRTA NUMMENMAA NYA MÖJLIGHETE­R. I sommar kan Ingåborna testa på paddling i centrum av byn.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland