Västra Nyland

Lång paus över för HIK

HC HIK återvänder på lördag till FM-ligan i herrhandbo­ll efter en lång julpaus. För motståndet hemma i Hangö står Sjundeå IF.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

De flesta av FM-ligalagen återvände till seriespele­t redan under den förra helgen, men HC HIK kommer alltså till spel först en vecka senare. Den 19 januari man får besök av Sjundeå IF.

– Det kan bli en intressant match. När vi möttes i höstas i Sjundeå gjorde vi en mycket bra första halvlek, men orkade sedan inte distansen ut, säger Hangölaget­s tränare Petter Forsström.

SIF vann till slut den matchen med 31–21 och tillfogade HIK ytterligar­e en förlust i raden. Totalt har det blivit tretton stycken och HIK är enda lag i serien utan poäng.

– Förstås är det ett tufft läge. Vi har haft litet otur med skador och inte minst Nikola Zujics fingerskad­a var en tung motgång. Sedan har det också varit litet så att vi inte fått fram det bästa i de matcher som vi

på papperet haft de bästa chanserna i, säger Forsström.

Zujic missade nu flera matcher, men återvände – för halv maskin – till planen precis före jul. För HIK är han lagets absoluta nyckelspel­are och var trea i skytteliga­n då man gick till julvila.

– Vi hade sedan en lång paus och den har också hjälpt Nikola. Inte heller i övrigt har vi några större skadeprobl­em, i det avseendet är läget bra.

Samtidigt talar det mesta för att HIK:s säsong är inne på målrakan. Till en plats bland de åtta bästa – som medför fortsatt spel i den nedre slutserien – skiljer nu sex poäng.

– I teorin finns förstås alla chanser, men det är nog ganska tufft. Vi borde vinna minst tre matcher och det är kanske inte helt realistisk­t, säger Petter Forsström.

Intressant­a matcher

Uppgiften underlätta­s inte av att HIK förutom tabellsexa­n SIF också möter topplagen Cocks och Dicken. Däremot är de två avslutande hemmamatch­erna mot Atlas och Pargas IF mycket intressant­a – det är de två lag som ligger närmast före HIK i tabellen med sex respektive fyra poäng.

– Det är två matcher vi verkligen satsar på och där borde vi ha alla chanser. Vi är helt klart ute efter poäng, säger Petter Forsström.

I lördags möttes för övrigt Atlas och PIF i Vanda i en av seriens hittills viktigaste matcher. Atlas vann med ett mål och kopplade ett starkt grepp om en plats bland de åtta bästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland