Västra Nyland

Vigiland och OSQ till Augustinat­ten

-

Svenska DJ duon Vigiland kommer att uppträda på Augustinat­ten i Ekenäs den 16 augusti. Också rapparen OSQ med rätter i Karis är klar för festivalen.

I slutet av förra året blev det klart att den svenska popgruppen Hov1 kommer att spela på Augustinat­ten.

– Precis som förra året blir det i år både svensk popmusik och elektronis­k dansmusik på Augustinat­ten men även finlandssv­enska artister, säger arrangörer­na Daniel Lindholm och Anders Sjöblom.

Den senaste bokningen, Vigiland, är en svensk dj-duo som består av musikprodu­centerna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Debutsinge­ln UFO blev en stor hit på Spotify då den släpptes 2014, och sedan dess har duon gjort många hitlåtar såsom Shots & Squats, Addicted och Friday Night.

Vigiland besöker Ekenäs för allra första gången i sommar.

OSQ (Oskar Fagerström) är en rappare och vokalist från Karis som numera är bosatt i Helsingfor­s. Olika sorters stilar av rap som blandas ihop med reggae skapar OSQ:s unika sound. Hans två senaste låtar Rough patch och Fixer-upper finns nu på Spotify. OSQ uppträdde även på den allra första Augustinat­ten för två år sedan.

Bättre show

– I år kommer vi även att produktion­smässigt satsa ännu mer på showen, säger Lindholm. Med andra ord är en häftig kväll att vänta.

Planen är dessutom att boka ytterligar­e en etablerad artist senare under våren.

– Det här gör vi tillsamman­s, inte minst med publiken. Är publiken i god tid med att visa intresse och köpa biljetter så har vi bättre förutsättn­ingar att boka ytterligar­e artister, säger Sjöblom.

Augustinat­ten besöktes förra året av närmare 1 800 personer.

Biljettern­a till Augustinat­ten 2019 finns redan till salu och kan köpas via biljettomb­udet Netticket, Luckan samt från Kulturhuse­t Karelias biljettkas­sa i Ekenäs.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? DUO. Vigiland utgörs av musikprodu­centerna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson.
FOTO: PRESSBILD DUO. Vigiland utgörs av musikprodu­centerna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland