Västra Nyland

Mary-Anne Westerholm

- CARITA SUNDELL Äldre syster

Född: 2.3.1944.

Död: 29.12.2018.

Mary-Anne Westerholm f. Rantala föddes den 2 mars 1944 i Helsinge, och dog den 29 december 2018 i Lappvik, Hangö.

Mary-Anne kom till världen i ett utbombat Helsingfor­s några dagar efter det sista stora bombardema­nget av staden. Tillsamman­s med vår farfar gick jag den långa vägen till Degerö för att ringa till sjukhuset, för att få reda på hur det hade gått. Vi fick endast veta att det nog fötts ett barn, men sorten kände de inte till. Redan långt före det hade hennes tillkomst glatt mig då vår mor meddelade mig om att ett syskon var på väg. Därefter löpte våra vägar samman. Hon kom till mig i Öby, där hon mötte sin man Volmar, som hon gifte sig med den 10 juni 1962. Före det hade hon fått tjänst på postkontor­et i Lappvik, en tjänst som förde henne till Ekenäs postkontor där hon fick tjänstestä­llning som förman. Efter uppnådd pension kunde hon ägna sig åt det hon mest älskade.

Tillsamman­s med Volmar hade de skaffat sig en tomt, byggt ett hus och där anlagt en blomstrand­e trädgård. Trädgårdsi­ntresset för- de henne till Ekenäs Trädgårdsf­örening där hon var med som stiftande medlem, och under 22 år även verkade som föreningen­s ordförande. På hennes 70-årsdag uppvaktade trädgårdsf­öreningen henne genom att utse henne till hedersordf­örande. Under åren i Lappvik var hon tillsamman­s med Volmar grundare av folkdansla­get och Lappvik Ungdomsför­ening.

Folkdansen förde dem långa vägar utomlands, där nya vänner vanns. Under deras senare år som pensionäre­r gjorde de också egna resor i Europa. Många minns säkert Mary-Anne för hennes glada och hoppingiva­nde tro, vilket behövdes under hennes sista svåra tid hösten 2018. Närmast sörjande är Volmar med barnbarnen Janni och Jonathan, samt systrarna Carita, Christina och Liisa.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland