Västra Nyland

Cocks stoppade Viktor Gruzinskij och BK-46

BK-46 kämpade stort och gav allt, men det räckte inte. Cocks vann onsdagens toppmöte i handbollen­s FM-liga i Karis med 24–23.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

– Vi var nära, men det gick som när vi möttes i Riihimäki i höstas, sade BKyttern Sebastian Säkkinen besviket efter att BK för andra gången i årets FM-liga fått inkassera en ettmålsför­lust mot Cocks.

Samtidigt gjorde Säkkinen och BK en stor match. Trots att man kom till spel utan bland andra tunga pjäserna Oscar Kihlstedt och Andreas Rönnberg inledde man lysande och ledde med 8–2 efter en kvart sedan framför allt kontringss­pelet med Säkkinen i huvudrolle­n varit mycket effektivt.

– Och det är ju så vi skall spela, vi skall springa mycket, sade Säkkinen.

Cocks hade nu stora problem med att komma i gång. Uppgiften underlätta­des inte heller av att man fick klara sig utan Nico Rönnberg, vilket minsann märktes – trots att Cocks har en helt annan bredd i sin trupp än vad de övriga lagen har.

Nära, nära

Cocks kunde ändå sakta men säkert arbeta sig in i matchen igen, men BK höll länge undan. I paus var BK-ledningen 12–9 och halvvägs in i andra halvlek ännu 19–16.

Men det höll inte till slut, utan elva minuter före slutet gick ändå Cocks upp i ledningen för första gången då Bojan Zupanjec gjorde 21–20 varpå Teemu Tamminen gjorde 22–20 på straff. Men BK steg en sista gång, tre minuter före slutet kvitterade Victor Westerlund till 22–22.

Bojan Zujanpec blev dock den stora matchhjält­en för Cocks då han först gjorde 23–22 på straff och sedan 24–22 med en dryg minut kvar att spela. Janne Korpimäkis reducering 24–23 kom med tolv sekunder att spela och alltför sent.

Cocks tog därmed en viktig seger, och gjorde det utan att imponera. Giedrius Morkunas var dock mycket bra i målet i andra halvlek, medan Teemu Tamminen märktes dels som säker straffskyt­t, dels för ett onödigt rött kort fyra minuter före slutet.

Mycket som var bra

I BK fanns det många som lyckades. Det blev ändå en knapp förlust.

– Förstås är det synd att vi förlorar, vi hade kunnat få med oss något från den här matchen. Men som helhet är jag otroligt stolt över laget, vi kämpar storstilat och alla ger allt. Men samtidigt tar vi inte till vara våra chanser, framför allt inte när matchen står och väger. Det gör i stället Cocks med sin bredd och rutin, sade tränaren Mikael Källman.

I BK var Bogdan Klepa utmärkt i målet och fick god hjälp av ett hårt arbetande försvar. Viktor Gruzinskij och Sebastian Säkkinen var mycket viktiga framåt, medan Linus Lindberg slet i försvar och anfall innan han drog på sig en vristskada i slutet.

– Linus gör mycket som är bra i dag, det var synd med skadan. Den skulle vi verkligen inte ha behövt, nu tappade vi ytterligar­e ett alternativ på backsidan, sade Källman.

?? FOTO: LINA ENLUND ??
 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? HÅRD KAMP. BK och Linus Sjöman gav Cocks med den forna BK-spelaren André Udd en riktig match. BK förde länge matchen, men fick till slut inkassera en knapp förlust.
FOTO: LINA ENLUND HÅRD KAMP. BK och Linus Sjöman gav Cocks med den forna BK-spelaren André Udd en riktig match. BK förde länge matchen, men fick till slut inkassera en knapp förlust.