Västra Nyland

Hicken väntar fortfarand­e på seger

FC HIK förlorade fredagens hemmamatch mot HPS. Gästerna vann med ett mål.

- JESPER SUNDSTRÖM

FC HIK spelade säsongens första hemmamatch i fredags och HPS stod för motståndet. Inför matchen hade Hicken inte öppnat segerkonto­t, men mot HPS verkade det som att Hangölaget hade chans att vinna. Hicken skapade visserlige­n inte någon riktigt farlig chans i första halvleken, men laget höll mera boll och hade några halvfarlig­a lägen.

HPS å andra sidan började inte övertygand­e. Däremot gjorde gästerna inte särskilt många misstag i defensiven och för Hicken var det inte enkelt att komma till skott.

Kvällens första mål gjordes några minuter före paus och det var HPS som nätade. Hickens spelare ville ha en frispark på offensiv planhalva, men domaren visslade inte. HPS kunde kontra och några ögonblick senare var Elias Ervast i hemmamålet överlistad.

– HPS gjorde mål på sitt enda anfall och vårt humör sjönk när de tog ledningen. Jämfört med de tidigare matcherna tog vi några steg framåt igen, men det är inte enkelt med vår tunna trupp. I dag drog vi dessutom på oss två skador, säger Hickens lagkapten Marko Lahti.

De skadade spelarna var Tomas Saw och Ibrahim Nazari som fick bytas ut.

Sent reducering­smål

Andra halvleken började med ett mål av gästerna. HPS fick ett skottläge och laget tog ledningen med 2–0. Efter det valde gästerna att backa hemåt och försvara sin ledning. Hicken fick hålla mycket boll, men laget skapade egentligen inte enda farlig chans.

– Det är så här i den här serien, motståndar­na tenderar att försvara lågt när de leder. Vi hade inga större problem med att ta oss den till den sista tredjedele­n på planen, men väl där var vi fantasilös­a, säger Lahti.

HPS verkade vinna med 2–0, men Hicken fick en straff i slutet. Jesper Kinnunen steg fram och nätade. Närmare än så kom inte hemmalaget. Serien fortsätter på onsdag med en bortamatch mot Karislaget BK-46.

– Jag har inte någon desto större koll på BK, men de har väl ett ganska bra lag. Tyvärr kan jag inte vara med, för jag är på en arbetsresa. Samtidigt är också truppen i övrigt tunn i, säger Marko Lahti.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? UDDAMÅLSFÖ­RLUST. Hannu Karvinen och Hicken höll mycket boll mot HPS, men de farliga målchanser­na uteblev.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM UDDAMÅLSFÖ­RLUST. Hannu Karvinen och Hicken höll mycket boll mot HPS, men de farliga målchanser­na uteblev.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland