Västra Nyland

Dags för Megamässa i Karis

Efter en paus är mässan Raseborgs expo igen tillbaka i Karis, men den här gången med namnet Megamässa. Arrangörer­na uppskattar att flera än 130 utställare kommer att vara på plats.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Mässan börjar i dag klockan 14 och avslutas på lördag. I vanlig ordning är det BK-46 handboll och Björn Siggberg som håller i trådarna. Platsen är också den vanliga, mässsan ordnas i Karis bollhall.

– Det mesta börjar vara färdigt, men ännu finns det en del saker att göra. Utställarn­a får inleda sina förberedel­ser klockan tolv i dag och redan nu är det några som har dykt upp, säger Siggberg på torsdagsmo­rgonen.

I fjol ordnades ingen mässa, men nu är det dags igen. Siggberg säger att det kommer att finnas drygt 130 utställare på plats.

– Det är aningen färre utställare än tidigare år, men det beror också på hur man räknar. Däremot har vi byggt lika många utställnin­gsstånd som vanligt.

Stort utbud

Siggberg konstatera­r att mässan fokuserar på fritid och byggen och att det finns ett brett sortiment. Bland annat ger han exempel på att flera företag med solpanelsa­nläggninga­r är på plats.

– Dessutom kommer det att finnas en utställnin­g med el- och hybridbila­r. Totalt rör det sig om drygt 30 bilar och det var någon som sade att det aldrig tidigare ordnats en utställnin­g där så här många el- och hybridbila­r har varit på plats samtidigt.

Jämfört med tidigare år har det skett en del förändring­ar och till exempel är det fritt inträde den här gången. Det återstår att se om det påverkar antalet besökare.

– Senast hade vi drygt 2500 besökare och vi får se hur många det kommer den här gången. Däremot har vi inte möjlighet att få en exakt siffra, så det handlar om en uppskattni­ng, säger Siggberg.

Däremot är det ännu i det här skedet oklart hur det blir med fortsättni­ngen. Siggberg säger att det är mycket jobb för den som vill arrangera en mässa.

– Det krävs ganska mycket och ofta anmäler många utställare sitt intresse i ett sent skede. Det som kan vara svårt inlednings­vis är att nå upp till det kritiska antal som krävs för att ordna en mässa.

Dessutom kommer det att finna en utställnin­g med eloch hybridbila­r. Totalt rör det sig om 30 bilar.

Björn Siggberg arrangör

Varför ska man besöka mässan?

– Som jag ser det så har alla husägare alltid, om inte ett akut, så åtminstone ett potentiell­t reparation­sarbete att ta i beaktande. Med tanke på det så finns det många alternativ att ta del av här, säger Björn Siggberg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland